Texas Killing Fields

Texas Killing Fields (2011)

Once in... There's no way out.

Redelijke thriller van Michael Manns dochter blijft steken in middelmatigheid.
play

5,5 details

  • 105 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Historisch
  • Thriller
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Een lokale rechercheur die werkt voor Moordzaken probeert een dertig jaar lange reeks aan onopgeloste moorden te beëindigen in een angstaanjagend hedendaagse Gomorra: het vergiftigde achterland van de olieraffinaderijen in Texas dat bekend staat als de Killing Fields. Met zijn New Yorkse partner Jake (Sam Worthington) begint hij een web van samenzweringen te ontrafelen en komen ze steeds dichter bij de moordenaar en de waarheid. Uiteindelijk zet hij alles op het spel en laat hij zich door niemand tegen tegenhouden om te voorkomen dat er een volgend onschuldig slachtoffer valt.

Alt titel
The Fields, The Dark Fields
Regie
Ami Canaan Mann
Cast
Annabeth Gish, Sheryl Lee, Jeffrey Dean Morgan, Stephen Graham, Sam Worthington, Chloë Grace Moretz, Deneen Tyler, Jessica Chastain, John Neisler, Tony Bentley, Maureen Brennan, James Hébert, Becky Fly, Corie Berkemeyer, Trenton Perez, Jason Clarke, Jeffrey Dean Morgan.
Opbrengst
$ 957.240
Release
14.10.2011
Release NL
01.12.2011
Release DVD
13.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Ami Canaan Mann | Cast: Sam Worthington (Mike Souder), Jeffrey Dean Morgan (Brian Heigh), Chloë Grace Moretz (Anne Sliger), Jessica Chastain (Pam Stall), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2011

Sam Worthington, die doorbrak met Avatar, koos met Texas Killing Fields voor een kleine politiethriller waar op het eerste gezicht weinig eer aan te behalen valt. De film vertelt weliswaar een grimmig, deels op feiten gebaseerd verhaal, maar bevat helaas de nodige genreclichés. Debuterend regisseuse Ami Canaan Mann schotelt als dochter van de bekende Michael Mann, tevens producent van de film, een redelijk onderhoudende film voor.

De ‘Killing Fields’ is een gebied in Texas waar jarenlang de levenloze lichamen van vooral jonge meisjes werden gevonden. Op dit waargebeurde gegeven baseerde debuterend scenarist Don Ferrarone zijn verhaal waarin de Texaanse agent Souder moet samenwerken met rechercheur Heigh uit New York. Aanvankelijk houden ze zich bezig met kleine zaken, zoals die van Anne Sliger die thuis niet bepaald welkom is, totdat er een jong meisje vermist wordt. Wanneer agente Pam Stall, de ex van Souder, de heren om hulp vraagt in haar district wordt het alsmaar grimmiger.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Texas Killing Fields Nieuwsberichten