This Means War (2012)

It's SPY against SPY.

Redelijke actieromkom moet het vooral hebben van de grappen in het verder matige scenario.
play

5,1 details

  • 98 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Twee CIA-agenten gaan de strijd met elkaar aan als ze ontdekken dat ze met dezelfde vrouw aan het daten zijn.

Regie
McG
Cast
Tom Hardy, Reese Witherspoon, Chris Pine, Angela Bassett, Til Schweiger, Abigail Spencer, Chelsea Handler, Natassia Malthe, Laura Vandervoort, Rosemary Harris, Warren Christie, George Touliatos, Leela Savasta, John Paul Ruttan, Clint Carleton.
Budget
$ 65.000.000
Release
17.02.2012
Release NL
23.02.2012
Release DVD
26.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: McG | Cast: Reese Witherspoon (Lauren), Chris Pine (FDR), Tom Hardy (Tuck), Til Schweiger (Heinrich), Chelsea Handler (Trish), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2012

Joseph McGinty Nichol is naast producent van series als Supernatural, Chuck en Nikita ook regisseur. Hij doopte zichzelf tot de gelikte artiestennaam McG en die geliktheid komt ook nadrukkelijk terug in zijn films Charlie’s Angels en Terminator Salvation. Je moet er van houden en dat geldt zeker ook voor zijn meest recente regiewerk: This Means War. Hierin vermengt hij het romkomgenre met dat van de over de top actiefilm. Niet dat dat bijzonder origineel is gezien films als The Bounty Hunter en Killers. Gelukkig steekt This Means War op het komische vlak nog positief af bij deze films.

Na een vrij belachelijke openingsscène weet iedereen waar hij aan toe is: hoofdrolspelers FDR en Tuck (een Oscar voor alleen al deze namen lijkt me niet meer dan logisch) zijn beste vrienden en tevens twee topagenten van de CIA. Althans in het universum van McG. Omdat ze een soort combinatie van James Bond en Johnny English zijn, vermoorden ze per ongeluk de broer van een, hoe kan het ook anders, Duitse gemenerik: Heinrich. En dat vindt hij niet leuk. Privé verschillen de jongens nog al: Tuck is een gescheiden vader en FDR pakt alles wat vrouwelijk is en een hartslag heeft. Maar beiden zitten 's avonds alleen thuis. Totdat ze los van elkaar Lauren leren kennen. Wanneer ze hierachter komen besluiten ze de keuze aan haar te laten, maar niet zonder eerst een ‘gentlemen’s agreement’ te sluiten en al hun spionageapparatuur uit de kast te trekken: moge de beste winnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

This Means War Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...[quote=benjamin]Tom Hardy zullen we nog in veel films zien, maar volgens een bericht vandaag versche......"

Tarkus

"...Af en toe leuk, maar over het algemeen was dit maar een slappe bedoening. Leuk om zien is Reese Wit......"

Volksplein

"...Deze film moet je gewoon een keer opzetten als je verder niks leukers hebt/weet. Het viel mij in ied......"

This Means War

acties