A Dangerous Method (2011)

Based on the true story of Jung, Freud and the patient who came between them.

David Cronenbergs nieuwste psychologische thriller blijft erg lang aan de oppervlakte. Gelukkig wordt dat in het laatste half uur nog rechtgetrokken.
play

6,6 details

  • 99 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
  • Canada
  • Zwitserland
99 Min Verenigd Koninkrijk

Wenen aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Geïntrigeerd door de uitdaging van een onmogelijke zaak, neemt Dr. Carl Jung de onstabiele maar aantrekkelijke Sabina Spielrein onder zijn hoede als patiënt. Gewapend met de methode van zijn leermeester, de gerenommeerde Sigmund Freud, gaat Jung aan de slag. Maar al snel vallen beide mannen voor Sabina en raken ze verstrikt in een web van intriges. Een film van David Cronenberg (A History of Violence, Eastern Promises) met Keira Knightley (Pride & Prejudice), Viggo Mortensen (The Lord of the Rings), Vincent Cassel (Black Swan) en Michael Fassbender (Shame).

Alt titel
The Talking Cure
Regie
David Cronenberg
Cast
Keira Knightley, Michael Fassbender, Viggo Mortensen, Vincent Cassel, Sarah Gadon, André Hennicke, Anna Thalbach, Arndt Schwering-Sohnrey, André Dietz, Mareike Carrière, Mignon Remé, Sarah Marecek, Franziska Arndt, Wladimir Matuchin, Bjorn Geske.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 27.462.041
Release
10.11.2011
Release NL
15.03.2012
Release DVD
26.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: David Cronenberg | Cast: Michael Fassbender (Carl Jung), Viggo Mortensen (Sigmund Freud), Keira Knightley (Sabina Spielrein), Vincent Cassel (Otto Gross), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2011

De Canadese regisseur David Cronenberg maakte naam met thrillers en horrors, vaak voorzien van een duister psychologisch randje. Dat leverde verontrustende, bloederige films op, vooral in zijn vroege carrière. De afgelopen jaren is het wat subtieler geworden. In A History of Violence en Eastern Promises zat nog genoeg spanning en geweld, maar het drama begon ook een belangrijke rol in te nemen. En altijd bleef dat broeiende gevaar onder de oppervlakte aanwezig, binnenin de personages. Met A Dangerous Method lijkt de cineast heel lang een andere kant op te gaan. Te lang misschien.

A Dangerous Method opent in het Zürich van 1904, waar psycholoog Carl Jung een patiënt met ernstige spasmes (Keira Knightley, die zich hier niet bepaald inhoudt) probeert te behandelen. De recente theorieën van Sigmund Freud spreken hem aan, en dus besluit hij op bezoek te gaan in Wenen. De twee wisselen gedachtes uit, Freud ziet zelfs wel een opvolger in Jung, maar dan blijken de twee toch verschillende ideeën op de psychoanalyse na te houden. Het grootste deel van de film bestaat uit hun gefilosofeer en een affaire tussen Jung en zijn patiënt.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

A Dangerous Method Nieuwsberichten

Laatste reacties

Croft

"...Precies zoals Dablidov zegt en daaraan wil ik toevoegen dat het echt naar was naar Kiera Knightley t......"

dablidov

"...Aardige film, alleen er was voor mijn gevoel niet echt een plot of iets dergelijks in deze film......."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Dangerous Method

acties