Keira Knightley over haar beroemde naaktscène: "Ik doe het niet meer"

Keira Knightley over haar beroemde naaktscène: "Ik doe het niet meer"

De actrice is vaker uit de kleren gegaan, maar genoeg is genoeg.

Enkele dagen geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Ana de Armas, die uit de kleren ging voor de film Blonde. Daarover lees je hier meer. Deze keer is Keira Knightley aan de beurt.

De in Londen geboren actrice brak al op jonge leeftijd door. In 2002 wist ze op 17-jarige leeftijd een rol te scoren in Bend It Like Beckham, maar een jaar later werd ze echt wereldberoemd toen ze werd gecast als Elizabeth Swann in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl.

Carrière
Vervolgens had de actrice de rollen voor het oprapen. Niet alleen keerde ze terug voor meer Pirates of the Caribbean-avonturen, ook wist ze hoge ogen te gooien in o.a. Pride & Prejudice en Atonement.

Voor verschillende films heeft Knightley ook de nodige pikante scènes moeten opnemen of was ze zelfs naakt te zien. Voor The Jacket, Silk én The Aftermath ging ze uit de kleren, maar Knightley zal dat nu niet meer doen.

Reactie
Enige tijd geleden liet de actrice zich erover uit. Zo liet ze weten niet langer seksscènes op te willen nemen in films die gemaakt worden door een man, aangezien ze vaker het gevoel heeft gehad dat ze neer werd gezet als een lustobject.


Zo zegt ze: "Ik heb absoluut geen zin meer in de afschuwelijke seksscènes waarvoor je wordt ingesmeerd met een blinkende olie en je moet kreunen. Ik heb daar geen interesse in. Ik voel me nu heel oncomfortabel als ik op die manier de mannelijke kijkers moet 'pleasen'"

Genoeg
Een van de laatste keren dat Knightley zulke scènes opnam was in David Cronenbergs A Dangerous Method. Hierin krijgt haar personage 'billenkoek', maar aangezien de actrice dit toen al lastig vond om op te nemen besloten ze van tevoren flink wat wodka te drinken.


Eigenlijk wilde de actrice de rol niet eens accepteren vanwege de diverse seksuele scènes, maar Cronenberg wist haar toch te overtuigen. Vandaag de dag zal dat volgens Knightley geen enkele regisseur meer lukken.

NieuwsFilm

meest populair