6,5 details

  • 100 Min
  • Thriller
  • Denemarken
  • Zweden
  • Noorwegen
100 Min Denemarken

Het gelukkig getrouwde stel Peter en Pernille keert samen met hun twee kinderen terug naar Peters geboortestadje. Peter is advocaat en Pernille lerares. Hun plan is hier met het hele gezin een rustig leven te leiden, weg van de grote stad. Ze zijn bezig met het renoveren van het huis, en worden hierbij geholpen door Alain, die vroeger gemarteld is in de Balkan. Hij is druk bezig zijn leven weer op de rails te krijgen en een goed bestaan op te bouwen. Dit in tegenstelling tot Josh, de broer van Peter. Hij woont al zijn hele leven lang in het stadje en werkt - als hij tenminste niet in de kroeg hangt - als vrachtwagenchauffeur. Zijn vriendin Scarlet, is zwanger en doet Josh inzien dat hij zijn leven moet beteren. Maar ver weg van de bewoonde wereld rijdt hij per ongeluk de oude vrouw Anna dood met zijn vrachtwagen. Josh slaagt erin vals bewijs te creëren, met het gevolg dat Alain als verdachte aangewezen wordt...

Alt titel
Fri os fra det onde
Regie
Ole Bornedal
Cast
Daniel Engstrup, Lene Nystrøm, Alexandre Willaume-Jantzen, Kim Kold, Fanny Bornedal, Jens Andersen, Lasse Rimmer, Mogens Pedersen, Bojan Navojec, Lone Lindorff, Anders Budde Christensen, Jacob Ottensten, Helle Halsboe, Bob Anders, Pernille Vallentin.
Release
03.04.2009
Release NL
06.05.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Ole Bornedal | Cast: Lasse Rimmer (Johannes), Lene Nystrøm (Pernille), Jens Andersen (Lars), Mogens Pedersen (Ingvar), Pernille Vallentin (Scarlett), Bojan Navojec (Alain) | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2009

Deliver Us from Evil, niet te verwarren met de gelijknamige en opeens erg actuele documentaire uit 2006, vertelt het verhaal van Johannes en zijn vrouw Pernille. Na een verblijf in de grote stad besluiten zij terug te keren naar Johannes’ geboortedorp in Jutland. Bij het bouwen van hun huis roepen ze de hulp in van Alain, een door de burgeroorlog getraumatiseerde Bosnische immigrant. Johannes’ broer Lars woont nog steeds in hetzelfde dorp. Hij vormt met zijn luidruchtige karakter en bestaan als vrachtwagenchauffeur een groot contrast met zijn broer, die inmiddels een goede baan, vrouw en kinderen verworven heeft. Ze hebben het dan ook nooit met elkaar kunnen vinden.

Regisseur Bornedal houdt duidelijk van contrasten, die in grote hoeveelheden in de film verstopt zitten. Je hebt natuurlijk het onderscheid tussen de stedelingen en de dorpelingen, maar daarbinnen wordt ook de verhouding tussen man en vrouw nog eens onder de loep genomen. Zo vindt Johannes zijn telefoon op elk moment van de dag belangrijker dan zijn vrouw (gespeeld door Aquazangeres Lene Nystrøm) en zijn ze het vaker niet dan wel eens over van alles en nog wat. Verder wordt de tegenstelling tussen stad en dorp vergroot doordat Johannes in financieel opzicht duidelijk geslaagd is in het leven. De dorpelingen zitten daarentegen de hele dag in de kroeg, hebben weinig problemen met overspel en vervullen als ze mazzel hebben een baantje als vrachtwagenchauffeur bij ex-officier annex godsdienstwaanzinnige Ingvar, zeg maar de officieuze pater familias van het dorp.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Deliver Us from Evil

acties