Four Lions (2010)

Komedie over terrorisme is erg geestig, maar heeft wel wat problemen de juiste toon te vinden.
play

6,9 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
101 Min Verenigd Koninkrijk

Christopher Morris, de man achter de nep-documentaires Brass Eye, heeft een film gemaakt over een stel stuntelige Britse wannabe terroristen. In de komedie Four Lions worden vier aspirant jihad-terroristen uit Noord Engeland gevolgd die een aanslag willen plegen.

Regie
Christopher Morris
Cast
Benedict Cumberbatch, Riz Ahmed, Adeel Akhtar, Chris Wilson, Craig Parkinson, Kayvan Novak, Julia Davis, Nigel Lindsay, Kevin Eldon, Arsher Ali, Alex Macqueen, Preeya Kalidas, Darren Boyd, Will Adamsdale, Adil Mohammed Javed, Danny Ashok, Wasim Zakir, Mohammad Aqil, Karl Seth, Toby Longworth, Marcus Garvey, Jonathan Maitland, William El Gardi, Ian Hughes.
Budget
$ 967.686
Opbrengst
$ 4.270.000
Release
07.05.2010
Release NL
09.09.2010
Release DVD
17.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Christopher Morris | Cast: Riz Ahmed (Omar), Kayvan Novak (Waj), Nigel Lindsay (Barry), Arsher Ali (Hassan), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2010

Het is een gewaagde zet om nu een komedie te maken over terrorisme. Hoewel de ‘dreiging’ van terroristische aanslagen de laatste jaren wat is verminderd, blijft het toch een onderwerp waar een groot taboe op rust. Dat taboe wilde Chris Morris doorbreken met behulp van een komedie en het resultaat is Four Lions, waarin vijf niet al te snuggere hobbyterroristen worden gevolgd.

Omar is een toegewijde Brits-Pakistaanse moslim die toe is aan zijn persoonlijke jihad. Met zijn goede vrienden Waj, Faisal, Hassan en Barry, een Engelsman die zich tot de islam heeft bekeerd, heeft hij een team samengesteld om een groot gebaar te maken tegen de zondige, westerse samenleving. Probleem is echter dat zijn vrienden niet de slimste terroristen op aarde zijn. Zo heeft Barry het idee om een moskee op te blazen zodat de gematigde moslims in opstand zullen komen en heeft Waj de intellectuele capaciteiten van een kleuter.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Four Lions Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Four Lions

acties