90 Min Nederland

Black Butterflies draait om het leven van Jonker (van Houten) en de moeizame relatie met haar vader (Hauer), een rechtse minister bij de Nationale Partij in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid. Ook de geheime verhouding met haar grote liefde Jack Cope komt voorbij.

Regie
Paula van der Oest
Cast
Carice van Houten, Rutger Hauer, Liam Cunningham, Grant Swanby, Leon Clingman, Jennifer Steyn, Candice D'Arcy, Graham Clarke, Nicholas Pauling, Waldemar Schultz, Florence Masebe, Damon Berry, Louis Pretorius, Thamsanqua Mbongo, Tarryn Page.
Release
06.02.2011
Release NL
31.03.2011
Release DVD
16.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Paula van der Oest | Cast: Carice van Houten (Ingrid Jonker), Liam Cunningham (Jack Cope), Rutger Hauer (Abraham Jonker), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2011

Sinds president Nelson Mandela op 24 mei 1994 tijdens zijn eerste toespraak in het nieuwe Zuid-Afrikaanse parlement het gedicht Die Kind van Ingrid Jonker voorlas, is er sprake van een hernieuwde belangstelling voor het werk van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker. Die belangstelling heeft nu zelfs een speelfilm opgeleverd, die is gefinancierd door Nederlands geld en met Rutger Hauer en Carice van Houten twee grote namen van vaderlandse bodem telt, maar verder toch vooral aanvoelt als een internationale productie.

Black Butterflies wordt grotendeels verteld vanuit het perspectief van Ingrid Jonker, die we voor het eerst ontmoeten als ze met haar jonge dochter bij haar zus is ingetrokken. Daar, aan het strand van Kaapstad, ontmoet Jonker, die succes had met haar eerste dichtbundel maar in de jaren daarna weinig significants had geschreven, de liefde van haar leven, Jack Cope. De relatie tussen hen vormt het hart van de film, die ook veel tijd uittrekt voor de relatie tussen Jonker en haar vader Abraham, een minister van de Nasionale Partij tijdens het apartheidsregime, die helemaal niets moet hebben van de levensstijl van zijn dochter.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Black Butterflies Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

koljaa

"...Een gek hoofdpersoon waarmee geen enkel normaal mens meer dan 2 dagen kan vertoeven slaat wartaal ui......"

Tarkus

"...Carice Van Houten doet het uitstekend in deze film, maar het geheel was bijzonder saai. Normaal hou......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Black Butterflies

acties