Carice van Houten samen met Rutger Hauer

Twee van Nederlands beste acteurs samen in een liefdesdrama.

Twee van Nederlands beste acteurs, Carice van Houten en Rutger Hauer, spelen samen in het liefdesdrama Black Butterflies, over het leven van de wereldbekende Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker. Regisseur is Paula van der Oest, die eerder al veel succes oogstte met films als Zus & Zo en Tiramisu.

Black Butterflies draait om het leven van Jonker (van Houten) en de moeizame relatie met haar vader (Hauer), een rechtse minister bij de Nationale Partij in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid. Ook de geheime verhouding met haar grote liefde Jack Cope komt voorbij.

In eerste instantie zou de rol van Cope gespeeld worden door Sebastian Koch (Das Leben der Anderen), maar naar aanleiding van de relationele breuk met van Houten wordt zijn rol overgenomen door de Ierse acteur Liam Cunningham, bekend van de films Hunger en The Wind that Shakes the Barley.

De opnames van Black Butterflies worden volgende maand afgerond in Zuid-Afrika en de film, die in eerder stadium nog Smoke and Ochre werd genoemd, zal dan eind dit jaar in de bioscopen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair