Eastern Plays (2009)

6,6 details

  • 89 Min
  • Drama
  • Bulgarije
89 Min Bulgarije

Twee broers die nog weinig contact met elkaar onderhouden worden betrokken bij een racistische aanslag : Georgi is net lid geworden van een neonazi groep en is een van de aanvallers. Izo daarentegen is getuige van de feiten en verleent zijn hulp aan de aangevallen Turkse familie. Wanneer Georgi aangesproken wordt om zich nog meer te engageren, begint hij zich vragen te stellen over zijn implicatie. Izo vraagt zich echter af of het mooie Turkse meisje dat hij gered heeft hem de kans kan bieden om het trieste leven dat hij in Sofia leidt achter de rug te laten… Het weerzien van de twee broers zal er voor zorgen dat ze elk beter gaan begrijpen wat ze echt van het leven verlangen.

Regie
Kamen Kalev
Cast
Velislav Pavlov, Hatice Aslan, Saadet Aksoy, Kerem Atabeyoglu, Christo Christov, Ovanes Torosian, Ivan Nalbantov, Krasimira Demirova, Nikolina Iancheva.
Release
16.10.2009
Release NL
19.08.2010
Release DVD
16.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Karmen Kalev | Cast: Christo Christov (Itso), Ovanes Torosian (Georgi), Saadet Aksoy (Isil), Nikolina Ianceva (Niki), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2009

Op de aftiteling van Eastern Plays zien we plotseling dat de film is opgedragen aan hoofdrolspeler Christo Christov die in 2008 op 39-jarige leeftijd overleed aan een overdosis drugs. Het geeft deze Bulgaarse film een wrange extra dimensie, vooral omdat het meer een documentaire is over het leven van een man die alle hoop verloren heeft dan een fictiefilm.

Eastern Plays, het debuut van de Bulgaarse regisseur Karmen Kalev, is een project dat ontstond vanuit de vriendschap tussen Kalev en hoofdrolspeler Christov. De twee waren jeugdvrienden en toen ze elkaar na jaren weer tegenkwamen, was Kalev gefascineerd door het leven van Christov en wilde daar een film over maken. Een goede hoofdrolspeler kon hij echter niet vinden, waardoor hij de rol van Itso maar aan Christov zelf gaf. Het feit dat meerdere elementen ook echt afkomstig zijn uit het leven van Christov draagt bij aan de authenticiteit van de film. We zien zijn appartement en de plaats waar hij werkt, en zelfs zijn vriendin in de film is ook zijn vriendin in het echte leven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Eastern Plays

acties