Yo, también

Yo, también (2009)

103 Min Spanje

Daniel is de eerste Europese man met Down syndroom die is afgestudeerd aan de universiteit. Als hij een baan bij de Social Service krijgt, ontmoet hij de vrijdenkende Laura. Snel ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee, wat stuit op afkeurende blikken van collega’s en vrienden. Onder de druk van regels door duikend en wars van alle commentaar weten zij een vriendschap en liefde te beleven die uniek is. Maar is de band tussen hen sterk genoeg als Daniel verliefd wordt op Laura?

Alt titel
Me Too
Regie
Antonio Naharro
Álvaro Pastor
Cast
Isabel García Lorca, Lola Dueñas, Consuelo Trujillo, Pablo Pineda, Antonio Naharro, Joaquín Perles, Ramiro Alonso, Teresa Arbolí, Ana De los Riscos, Susana Monje, Lourdes Naharro, Daniel Parejo, Ana Peregrina, Pedro Álvarez-Ossorio, Catalina Lladó, Pepe Quero, Tania Román, María Bravo, Roma Calderón.
Release
16.10.2009
Release NL
13.05.2010
Release DVD
28.09.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Álvaro Pastor en Antonio Naharro | Cast: Pablo Pineda (Daniel), Lola Dueñas (Laura), Joaquín Perles (Pepe), Consuelo Trujillo (Consuelo), Teresa Arbolí (Rocío), Ramiro Alonso (Quique), Lourdes Naharro (Luisa), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2009

"Door jou voel ik me normaal", zegt Daniel op een zeker moment tegen Laura. De hechte vriendschap tussen de twee wordt door hun collega's flink bekritiseerd. Daniel heeft namelijk het syndroom van Down. Het Spaanse Yo, También ('Ik, ook') maakt op intrigerende wijze voelbaar dat ieder mens recht heeft op dat kleine beetje geluk in de liefde. Daarbij horen ook ieders menselijke onvolkomenheden, handicap of niet. Waarom zou je dus normaal willen zijn?

De 34-jarige Daniel is dankzij de intensieve steun van zijn ouders gedurende zijn hele leven intellectueel geprikkeld, wat ervoor heeft gezorgd dat hij als eerste Europese man met het downsyndroom een universitair diploma in de wacht sleepte. Al snel kan hij aan de slag bij een overheidsinstelling in Sevilla, waar hij de vrijzinnige Laura ontmoet. Ondanks hun eerste ongemakkelijke kennismaking raken de twee verwikkeld in een bijzondere vriendschap. Natuurlijk trekt dit de aandacht van familie en vrienden, die denken dat Laura misbruik maakt van Daniel en hem uiteindelijk met een gebroken hart zal achterlaten.

videotrailers & clips