Animal Kingdom

Animal Kingdom (2010)

A crime story.

Een rauw en menselijk drama gedreven door de wetten van de wildernis.
play

7,5 details

  • 113 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Australië
113 Min Australië

De zeventienjarige Joshua wordt na de dood van zijn moeder in huis gehaald door zijn grootmoeder Janine ‘Smurf’ Cody en haar drie criminele zoons. Oudste zoon Andrew ‘Pope’ Cody, een bankovervaller zonder geweten, is ondergedoken voor een groep corrupte agenten. Zijn broer Craig is een succesvolle, maar ontoerekeningsvatbare drugsdealer en Darren, de jongste telg van de Cody-familie, kan niets anders doen dan naïef zijn oudste broer te volgen. Op het moment dat Popes zakenpartner en beste vriend Barry besluit uit de criminele wereld te stappen, zorgt een brute moord ervoor dat de spanningen tussen de politie en de Cody-familie tot uitbarsting komen. Joshua, die te midden van het geweld op het rechte pad probeert te blijven, fungeert echter al snel als pion tussen zijn familie en rechercheur Moordzaken Leckie.

Regie
David Michôd
Cast
Guy Pearce, Joel Edgerton, Jacki Weaver, Sullivan Stapleton, Anthony Hayes, Luke Ford, Mirrah Foulkes, James Frecheville, Laura Wheelwright, Justin Rosniak, Bryce Lindemann, Paul Smits, Michael Vice, Chris Weir, Sarah Nguyen.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 1.000.000
Release
03.06.2010
Release NL
03.03.2011
Release DVD
19.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: David Michôd | Cast: James Frecheville (Joshua 'J' Cody), Jacki Weaver (Janine Cody), Ben Mendelsohn (Andrew 'Pope' Cody), Sullivan Stapleton (Craig Cody), Luke Ford (Darren Cody), Guy Pearce (Leckie), Joel Edgerton (Barry Brown), e.a.| Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2010

Het zou een fascinerende docu kunnen zijn op Discovery Channel. Een hechte roedel die compleet op elkaar is aangewezen. Aan het hoofd het enige vrouwtje, dat door iedereen blind wordt gevolgd. Voor elkaar gaan ze door het vuur en over lijken. Het is survival of the fittest in hun wereld, en om te overleven wordt niets of niemand gespaard. Maar dit is geen Discovery Channel, dit is Animal Kingdom: een rauw en menselijk drama gedreven door de wetten van de wildernis.

Als de zeventienjarige Joshua in de openingsscène van Animal Kingdom de ambulance belt omdat zijn moeder na een drugsoverdosis niet meer wakker wil worden, mag duidelijk zijn dat de jongen weinig ervaring heeft met een gezonde gezinssituatie. Na de ambulance belt hij zijn oma Janine, die hem direct komt halen en liefdevol opneemt in haar huis. Hier wonen ook de drie ooms van Joshua. Het zijn stoere kerels, maar hun moeder hoeft maar te vragen om een kusje en ze komen het stuk voor stuk braaf brengen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Animal Kingdom Nieuwsberichten