L'immortel (2010)

Le sang versé ne sèche jamais (Spilt blood doesn't dry)

Jean Reno is op dreef in deze stilistisch fraaie, maar inhoudelijk nogal voorspelbare gangsterfilm.

6,9 details

  • 117 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Frankrijk
117 Min Frankrijk

Jean Reno is terug met een genadeloze thriller die zich afspeelt in het hart van Marseille. The Immortal is een bloedstollende vertelling over de lokale maffia en een man wiens wil om de misdaad achter zich te laten groter is dan zijn angst. Gebaseerd op ware feiten. Na een lange, gewelddadige maar succesvolle carrière bij de Franse maffia in Marseille vond Charly Matteï (Jean Reno) het tijd om het rechte pad op te gaan. Inmiddels geniet hij al drie jaar in alle rust van een gezinsleven met zijn vrouw en twee jonge kinderen. Zijn oude vijanden zijn hem echter nog niet vergeten: op een winterochtend wordt hij na een bloedige aanslag voor dood achtergelaten met 22 kogels in zijn lichaam. Maar Charly overleeft het. Zodra hij kan, gaat hij op zoek naar Tony Zacchia (Kad Merad), de enige man die het lef kan hebben om hem te willen vermoorden. Zacchia maakte slechts één fout: hij faalde.

Alt titel
The Immortal
Regie
Richard Berry
Cast
Jean Reno, Kad Merad, Jean-Pierre Darroussin, Guillaume Gouix, Marina Foïs, Gabriella Wright, Richard Berry, Carlo Brandt, Max Baissette Baissette de Malglaive, Moussa Maaskri, Denis Braccini, Philippe Magnan, Venantino Venantini, Martial Bezot, Joey Starr, Fani Kolarova, Claude Gensac, Catherine Samie, Luc Palun, Dominique Thomas, Jessica Forde, Jean-Jérôme Esposito, Daniel Lundh, Joséphine Berry, Fanny Delaporte, Lucie Phan, Laurent Casanova, Charlotte Marcoueille, Boris Baum, Cédric Appietto.
Budget
$ 24.000.000
Release
23.03.2010
Release NL
06.05.2010
Release DVD
14.09.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard Berry | Cast: Jean Reno (Charly Mattei), Kad Merad (Tony Zacchia), Jean-Pierre Daroussin (Martin Beaudinard), Marina Fois (Marie Goldman) e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2010

Hoe zet je een film als The Immortal in de markt? Het is een vraag waar de Nederlandse distributeur van deze film zichtbaar mee heeft geworsteld. In de wetenschap dat een andere (en kwalitatief betere) Franse misdaadfilm (Public Enemy Number One) vorig jaar genadeloos flopte in Nederland, volgt nu met L’Immortel een nieuwe poging. Wederom is de Franse titel van de film veranderd in een Amerikaanse variant om een groter publiek aan te trekken, maar probleem blijft dat deze film voor het grote publiek van de buitenkant te Europees aanvoelt, terwijl de liefhebbers van arthousefilms The Immortal hoogstwaarschijnlijk te commercieel zullen vinden.

De belettering op de poster van The Immortal doet vermoeden dat we hier met een Franse Godfather te maken hebben, en dat klopt deels ook wel. Charly Matteï was in het verleden een meedogenloze gangster met een drugsimperium in de Franse havenstad Marseille, maar heeft besloten met pensioen te gaan en de laatste jaren van zijn leven in alle rust met zijn familie door te brengen. Dat plan wordt echter bruut verstoord als een aantal van zijn vijanden hem bij een aanslag op een parkeerterrein doorboort met maar liefst tweeëntwintig kogels. Matteï overleeft en zweert wraak op zijn oude jeugdvriend Tony Zacchia, het brein achter de aanslag.

Laatste reacties

pringles

"...Rommelig gangsterdrama met weinig hoogtepunten, al is het acteerwerk wel aardig..."

Falconetti

"...Helaas geen sterke film. Er is wel veel actie en enkele scenes maken best indruk, maar het verhaal i......"

WD

"...Ik heb deze film toegevoegd op filmtotaal, omdat het verhaal me aan spreekt en Jean Reno verdient zo......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

L'immortel

acties