Darkman (1990)

Now, Crime Has a New Enemy, And Justice Has a New Face!

Reviews (4)

MovieMazzter

Avatar

Ik kende deze film niet en ben er bij toeval mee in aanraking gekomen. Je moet deze film wellicht niet al te serieus nemen. Het is een wat vreemd verhaal met elementen van superhero, gewone misdaad en een vleugje komedie. Die mix zal zeker niet iedereen aanspreken, maar ik heb me er wel redelijk mee vermaakt. De film is geen topper en de speciale effecten (geen cgi) doen nu wat gekunsteld aan, maar we zijn ook 26 jaar verder. Liam Neeson vind ik niet op zijn best in deze film, Larry Drake daarentegen wel. De laatste is trouwens onlangs overleden. Nogmaals, geen topper, neem het allemaal niet te serieus en het valt wel mee. De waardering op FT is precies goed. 6/10

hetisjantje

Avatar

Laten we het maar op een guilty pleasure van mij houden, maar ik vind dit een heerlijke superheld/stripfiguur film en een van de weinige die de juiste toon wist aan te slaan - donker, geweldadig, maar met humor zonder zichzelf al te serieus te nemen. Ik zie dat veel liever dan bijvoorbeeld dat Spiderman gekwezel. Ik vind Neeson fantastisch hier, voor mij is hij nog steeds Darkman in wat voor film hij ook speelt. Drake zet een lekkere sadistische opponent neer. Het revengeverhaal doet het prima. I'm everyone.. and no one. Everywhere.. nowhere. Call me.. Darkman. Helemaal goed!

Kalligraaf

Avatar

Er wordt volgens mij helemaal niets gezegd over cgi, wel over special effects, en da's toch iets anders.

Blijft voor mij staan dat als het tjokvol goede cgi zat het nog steeds een baggerfilm is. De dialogen zijn tenenkrommend: bijvoorbeeld als ze zich afvragen wat ze fout hebben gedaan tijdens het maken van de vloeibare huid ''wat doen we fout, wat doen we fout...'' en dat dan nog een paar keer.

En het acteerwerk van Liam Neeson vond ik ook veel te glad, het wisselen van zijn goede en kwade kant te snel etc.

Bovendien het begin in die loods: alsof ze niet helemaal wisten wat voor soort film ze aan het maken waren: een slapstick of een thriller, de pistolen vliegen alsof het 'the naked gun' is overal op de grond.

Jammer van je tijd om dit te kijken kwam ik achter.

-HellHawk-

Avatar

Sorry dat ik het zeg maar Spider-Man en the Hulk zijn ook rukfilms, maarja het blijft Spider-man, daarom heb ik 'm ook gewoon op DVD en wil ik 2 ook graag zien.
The Hulk was echt gewoon slecht...de enige reden waarom die zo hoog scoort is vanwege z'n 'coolness' en grote aanhang ( Spider-man verhaal, maar Spidey is ook echt dope =P )

Anyhoo, deze film lijkt me ook erg goed, en aangezien Sam ook Evil Dead en Spider-man op deze planeet heeft gezet moet dit ook wel vermakelijk zijn