Korkoro (2009)

6,7 details

  • 111 Min
  • Drama
  • Oorlog
  • Frankrijk
111 Min Frankrijk

Tijdens de Tweede Wereldoorlog reist een zigeunerfamilie door Frankrijk, samen met de kleine Claude, een weeskind. Aangekomen in een bekend stadje, vernemen zij dat er een nieuwe wet is die rondzwerven verbiedt. De burgemeester, Theodore, en de plaatselijke lerares proberen de familie te helpen, maar tevergeefs. Zij worden opgesloten in een gevangenkamp. Eenmaal ontsnapt krijgen ze een stuk vaste grond aangewezen, maar het is voor de zigeunerfamilie zeer moeilijk om te wennen aan een levensstijl op een vaste plek.

Alt titel
Liberté, Freedom
Regie
Tony Gatlif
Cast
Rufus, Marie-Josée Croze, James Thiérrée, Arben Bajraktaraj, Marc Lavoine, Carlo Brandt, George Babluani, Mathias Laliberté, Thomas Baumgartner, Tincuta-Anita Mezei, Ilir Selmoski, Bojana Panic, Francisc 'Csangalo' Mezei, Raya Bielenberg, Kevyn Diana.
Release
01.11.2009
Release NL
09.09.2010
Release DVD
28.01.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Tony Gatlif | Cast: Marc Lavoine (Théodore Rosier), Marie-Josée Croze (Mademoiselle Lundi), James Thiérrée (Felix Lavil dit Taloche), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2009

Filmmakers slagen er zeventig jaar na dato nog steeds in onvertelde verhalen over de Tweede Wereldoorlog aan de oppervlakte te brengen. In de afgelopen twee weken alleen al verschijnen er met La Rafle, Shanghai en Liberté drie films die de oorlog als uitgangspunt nemen. Liberté is van die drie in elk geval de origineelste, omdat het een van de eerste films is die zich concentreert op de minderheid die na de Joden het zwaarst getroffen werd door de oorlog: de zigeuners.

En als het gaat over de verbeelding van zigeuners in de cinema is er natuurlijk maar één regisseur die dat kan worden toevertrouwd: Tony Gatlif. Gatlif, zelf half zigeuner, is al jaren bezig de door velen verguisde zigeunercultuur in zijn films op een positieve manier in beeld te brengen. Dat heeft in het verleden prachtige films als Exils en Transylvania opgeleverd waarin altijd een belangrijke rol is weggelegd voor de bruisende zigeunermuziek, die geldt als belangrijkste component van de zeldzaam dynamische cultuur die de zigeuners zo eigen is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Korkoro

acties