Winter's Bone (2010)

Everyone's got a secret

Een zeldzaam genuanceerde en authentieke thriller die tot de beste films van 2010 kan gerekend worden.
play

7,6 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Dee zeventienjarige Ree Dolly is verantwoordelijk voor de zorg van haar broertje, zusje en zieke moeder. Wanneer Ree hoort dat haar vader hun huis als borg heeft opgegeven om onder zijn celstraf uit te komen, besluit ze hem te gaan zoeken. Met gevaar voor eigen leven begint Ree een tocht langs leugens en bedreigingen van criminele familieleden om zo de waarheid achter haar vaders verdwijning te achterhalen en haar familie te behoeden voor een dakloos bestaan in de bossen van het ruige Ozarkgebied.

Regie
Debra Granik
Cast
Jennifer Lawrence, John Hawkes, Garret Dillahunt, Dale Dickey, Tate Taylor, Kevin Breznahan, Ashlee Thompson, Lauren Sweetser, Isaiah Stone, William White, Shelley Waggener, Cody Brown, Casey MacLaren, Beth Domann, Valerie Richards, Ronnie Hall, Ramona Blair, Andrew Burnley, Phillip Burnley, Cinnamon Schultz, Isaac Skidmore.
Budget
$ 2.000.000
Opbrengst
$ 13.831.503
Release
11.06.2010
Release NL
25.11.2010
Release DVD
14.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Debra Granik | Cast: Jennifer Lawrence (Ree Dolly), John Hawkes (Teardrop), Dale Dickey (Merab), Garret Dillahunt (Sheriff Baskin), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2010

De Ozarks zijn een afgelegen berggebied in het zuiden van Missouri, in het midden van de Verenigde Staten. Het is het thuis van ontzettend arme inwoners, die allemaal familie van elkaar lijken te zijn en zich vijandig opstellen tegenover alle buitenstaanders. Alleen al het feit dat de film in hoge mate authentiek overkomt ondanks de bekende hillbilly-elementen (de dreigende omgeving, de argwanende mensen, de onheilspellende banjomuziek), maakt Debra Graniks Winter's Bone zeer bijzonder. Tel daar de prachtige stijl, script en acteerwerk bij op en je hebt een van de beste films van 2010.

Ree is een zeventienjarig meisje dat moet zien te overleven in de Ozarks. In afwezigheid van haar vader zorgt Ree zonder noemenswaardig inkomen of opleiding voor haar jongere broertje en zusje, en voor haar apathische moeder. Dan komt de lokale sheriff haar vertellen dat haar vader hun huis als onderpand voor zijn borg heeft opgegeven en dat de familie het huis kwijtraakt als hij binnenkort niet in de rechtszaal verschijnt. Zonder dat huis hebben ze helemaal niets meer, en dus moet Bree op zoek naar haar vader.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Winter's Bone Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Heb deze film helaas zonder NL ondertiteling moeten bekijken en dat viel niet mee. Veel zacht- en bi......"

pringles

"...Uitmuntend drama die veel te kort duurt..."

ma6co66

"...Juist door de negatieve sfeer/muziek, mooi in beeld gebrachte omgeving en zeer goede acteerprestatie......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Winter's Bone

acties