Majesteit (2010)

5,8 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Nederland
100 Min Nederland

In het hart van ons Koninkrijk woedt een strijd, met als inzet de monarchie. Het is Prinsjesdag, een jaar na de dood van Claus, haar grote liefde. Beatrix voelt zich eenzamer dan ooit en twijfelt aan alles. Aan de monarchie, aan de betrouwbaarheid van haar zoons en vooral aan zichzelf. De spanningen lopen hoog op wanneer Minister President Balkenende de troonrede op het laatste moment wil veranderen. Beatrix verzet zich. Zij wil niet langer een vrouw zijn die danst op de muziek van anderen. Zal zij ons Koninkrijk beschermen? Tradities, liefde, verdriet, twijfel, intrige en macht. Een aangrijpende film over haar rol als liefdevolle echtgenote, moeder, hoofd van de regering en ook als vorstin.

Alt titel
Majesty
Regie
Peter de Baan
Cast
Hadewych Minis, Jeroen Willems, Gijs Naber, Stefan de Walle, Marcel Hensema, Dave Mantel, Carine Crutzen, Ariane Van Vliet, Hans Croiset, Govert Hartog, Nettie Blanken, Eelco Smits, Ben Abelsma, Eline ten Kamp, Alice Reys.
Release
28.10.2010
Release NL
28.10.2010
Release DVD
13.01.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter de Baan | Cast: Carine Crutzen (Koningin Beatrix), Jeroen Willems (Prins Claus), Gijs Naber (Prins Willem-Alexander), Hadewych Minis (Prinses Maxima), Marcel Hensema (Jan-Peter Balkenende) e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2010

Altijd lastig, een film maken over levende personen. Invictus kwam er eerder dit jaar nog heel behoorlijk mee weg, mede door de gelijkenissen tussen Morgan Freeman en Nelson Mandela, maar Majesteit heeft er veel meer problemen mee. De hoofdpersonen van die film, koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander zitten zo in ons nationale bewustzijn verankerd, dat het acteurs Carine Crutzen en Gijs Naber niet lukt het niveau van imitatie te ontstijgen. Het is niet toevallig dat Jeroen Willems de beste prestatie in de film neerzet. Hij speelt prins Claus, en die is al overleden.

Majesteit komt van het duo Peter de Baan en Ger Beukenkamp, die eerder al achter tv-films De Kroon en De Prins en het Meisje zaten. Majesteit is het speelfilmdebuut van de Baan als regisseur, hoewel het verschil met televisie niet altijd te zien is. De film pretendeert niet een overzicht van het hele leven van Beatrix te geven, maar concentreert zich op een specifiek moment in haar koningschap.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Majesteit Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijke film, en ook wel interessant. Carine Crutzen doet het redelijk als Beatrix, maar de gelij......"

Majesteit

acties