De aller eerste beelden van Majesteit: De Droom van Beatrix

Een film waarin Beatrix haar menselijke kant laat zien.

Regisseur Peter de Baan en scenarioschrijver Ger Beukenkamp werkten eerder samen al aan de met een Gouden Kalf bekroonde televisiefilms over het koningshuis: De Kroon en aan De Prins en het Meisje. Op dit moment zijn ze druk met Majesteit: De Droom van Beatrix, een onthullende film over 30 jaar Koningin Beatrix. Majesteit is de eerste film die draait om Beatrix zelf, gebaseerd op feiten, verpakt in een goed plot van Beukenkamp. Volgens de Baan geeft het ons "een speculatief kijkje achter de schermen van het Nederlands koningshuis in een tijd dat de Oranjes gedwongen worden zich van een menselijke kant te laten zien."

De film speelt zich af net na het overlijden van Claus, Beatrix moet een troonrede voorlezen waar verschillende punten in staan waar ze het totaal niet mee eens is. Een uur voordat de troonrede begint komt Premier Balkenende naar haar toe, hij eist dat er stukken worden aangepast. Dat is voor haar het begin van een emotionele reis die laat zien welke onmogelijke eisen de monarchie stelt aan de mens. Beatrix blikt terug en denkt aan haar verblijf in Canada tijdens de oorlog en de Hofmans-affaire. Is het verstandig dat ze afstand doet van de troon, met wie kan ze daar over praten, wie is te vertrouwen?

De cast bestaat o.a. uit Carine Crutzen als Koningin Beatrix, Gijs Naber als Prins Willem Alexander, Jeroen Willems als Prins Claus, Eelco Smits is Prins Friso, Hadewych Minis Prinses Maxima en Marcel Hensema in de rol van Premier Balkenende. De productie is in handen van San Fu Maltha (Fu Works) en Frans van Gestel (IDTV Film), die eerder samen verantwoordelijk waren voor Alles is Liefde en Zwartboek. De opnamen vinden plaats in Nederland, België en Zuid-Afrika. Vanaf 28 oktober in de bioscoop.

Klik op de foto's voor een versie die groter is dan je bureaublad.






NieuwsFilm

meest populair