A Good Day to Die Hard (2013)

Yippee Ki-Yay Mother Russia

De dood van een geliefde actieheld.
play

4,5 details

  • 97 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

John McClane reist af naar Rusland om daar zijn zoon, Jack McClane, te helpen. Deze is betrokken geraakt bij de gevangenisuitbraak van een gevaarlijke Russische leider. Deze probeert vervolgens een staatsgreep te plegen maar wordt daarbij tegengewerkt door de McClanes.

Alt titel
Die Hard 5
Regie
John Moore
Cast
Bruce Willis, Mary Elizabeth Winstead, Jai Courtney, Sebastian Koch, Cole Hauser, Pavel Lychnikoff, Amaury Nolasco, Radivoje Bukvic, Megalyn Echikunwoke, Yuliya Snigir, Roman Luknár, Melissa Tang, Sergei Kolesnikov, Péter Takátsy, Zolee Ganxsta.
Budget
$ 92.000.000
Opbrengst
$ 304.654.182
Release
14.02.2013
Release NL
14.02.2013
Release DVD
18.06.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: John Moore | Cast: Bruce Willis (John McClane), Jai Courtney (Jack McClane), Sebastian Koch (Komarov), Rasha Bukvic (Alik), Cole Hauser (Collins), Yulia Snigir (Irina), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2013

Bruce Willis is wederom op het witte doek te bewonderen in een van zijn meest iconische rollen als politieagent John McClane. Vijfentwintig jaar na de eerste Die Hard-film, maakt alweer het vijfde deel van de serie zijn opwachting in de bioscoop. Als John McClane heeft ontdekt waar zijn verloren zoon zich bevindt, besluit hij deze maar eens terug naar huis te halen. Aangekomen in Moskou komt hij erachter waar Jack zich al die tijd mee bezig heeft gehouden. Samen moeten ze de wereld redden van Russische terroristen met hun massavernietigingswapens.

Vijfentwintig jaar later betekent ook een vijfentwintig jaar oudere Bruce Willis, die inmiddels al bijna tegen de zestig loopt. Maar het is hem niet af te zien. Met dezelfde overtuiging, enthousiasme en vitaliteit als in het eerste deel zet hij ook nu zijn personage John McClane neer. Bruce laat zien dat hij nog steeds overtuigend een wapen kan bedienen. Het ligt dan ook niet aan de inzet van onze held Willis dat de film verder een complete mislukking is.

videotrailers & clips

alle artikelen (33)

A Good Day to Die Hard Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...[quote=Crispy]"Mother Russia" volgens mij[/quote] ik dacht toch motherfucker..."

Crispy

"...[quote=Frietgezicht]Jawel,voordat die met die auto uit die helikopter rijdt. (Weet niet of die mothe......"

Muddyw

"...Filmisch valt ie volledig in het niet t.o.v. de eerste 4 Die Hard films. De shaky cam voelt in deze......"

A Good Day to Die Hard

acties