El secreto de sus ojos
Winnaar van de Oscar voor beste niet-Engelstalige film combineert op indrukwekkende wijze spannende misdaadelementen met zinderende romantiek.
play

7,9 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Argentinië
  • Spanje
129 Min Argentinië

Op het einde van de twintigste eeuw is Benjamin Esposito een gepensioneerde man die zijn leven heeft doorgebracht als een strafrechterlijke onderzoeker. Hij besluit een roman te schrijven gebaseerd op een oude zaak uit 1974, waarin een mooie vrouw op brutale wijze werd verkracht en vermoord.

Alt titel
The Secret in Their Eyes
Regie
Juan José Campanella
Cast
Ricardo Darín, Mariano Argento, Mario Alarcón, Guillermo Francella, Soledad Villamil, Carla Quevedo, Pablo Rago, Javier Godino, Bárbara Palladino, Rudy Romano, Alejandro Abelenda, Sebastián Blanco, José Luis Gioia, Juan José Ortíz, Kiko Cerone.
Budget
$ 2.000.000
Opbrengst
$ 33.965.843
Release
13.08.2009
Release NL
26.08.2010
Release DVD
08.02.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Juan José Campanella | Cast: Ricardo Darín (Benjamín Esposito), Soledad Villamil (Irene Menéndez Hastings), Guillermo Francella (Pablo Sandoval) | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2009

De keuze voor de relatief onbekende Argentijnse film El Secreto de Sus Ojos was voor velen een grote verrassing bij de Oscaruitreiking van 2010. De strijd om het felbegeerde beeldje leek vooral te gaan tussen de Europese films Das Weisse Band van Michael Haneke en Un Prophète van Jacques Audiard. Of het terecht is dat de prijs naar Argentinië ging, zal altijd wel een punt van discussie blijven, maar El Secreto de Sus Ojos is in elk geval een uitstekende film.

Benjamín Esposito, voormalig onderzoeksmedewerker van justitie, is onlangs met pensioen gegaan en voornemens een boek te schrijven over een brute zaak van moord en verkrachting. Een zaak die onder de bureaucratische en politieke misstanden van de jaren zeventig altijd onopgelost is gebleven. Om onderzoek te doen voor zijn boek keert Esposito terug naar zijn oude werkplek. Daar ontmoet hij niet alleen oud-collega Pablo, een zeer innemende en inventieve alcoholicus, maar ook Irene, destijds zijn meerdere en de vrouw die hij altijd heimelijk heeft bemind. De liefde is er nog altijd, maar ook de onmacht om daar naar te kunnen handelen. Wat volgt is enerzijds een spannende misdaadthriller en anderzijds een romantisch drama. El Secreto de Sus Ojos is bovenal een heel sfeervolle en boeiende film over zaken als schuld en boete, ouder worden en hartstocht.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

El secreto de sus ojos Nieuwsberichten