The Perks of Being a Wallflower (2012)

We accept the love we think we deserve.

Wat de voordelen zijn van het muurbloempjesbestaan? Geen idee. Misschien anderhalf uur ongegeneerd hipsterwijsheden verkondigen?
play

7,5 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Charlie (Logan Lerman) is een teruggetrokken, impopulaire tiener en zijn sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloempje blijft. Hij probeert op zijn eigen manier vat te krijgen op de wereld van dates, familiedrama’s, seks en drugs. Gelukkig heeft hij vrienden die hem hier af en toe bij helpen.

Regie
Stephen Chbosky
Cast
Ezra Miller, Nina Dobrev, Paul Rudd, Logan Lerman, Dylan McDermott, Julia Garner, Kate Walsh, Johnny Simmons, Nicholas Braun, Tom Savini, Patrick de Ledebur, Chelsea T. Zhang, Emily Marie Callaway, Brian Balzerini, Tom Kruszewski.
Budget
$ 13.000.000
Opbrengst
$ 33.400.000
Release
21.09.2012
Release NL
25.10.2012
Release DVD
16.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Chbosky | Cast: Logan Lerman (Charlie), Emma Watson (Sam), Ezra Miller (Patrick), Mae Whitman (Mary Elizabeth), Paul Rudd (Mr. Anderson), e.a.| Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2012

De jaren tachtig worden nog altijd als een geweldige bloeiperiode van de tienerfilm beschouwd. Vooral grootmeester John Hughes gaf met zijn gezonde combinatie van humor en drama blijk van een goed inzicht in de leefwereld van tieners, maar daarin was hij zeker niet de enige. In de stroomversnelling van dit decennium brachten de jaren negentig nog een aantal noemenswaardige titels voort, maar daarna ging het snel bergafwaarts. Tegenwoordig zitten tieners dan ook opgescheept met enerzijds humorloze gedrochten als de Twilight-reeks en anderzijds de titels die puur en alleen voor de lach gaan, zoals Superbad en Project X. Scripts die tieners serieus nemen, zijn een zeldzaamheid geworden. Hoe ironisch is het dus dat de film die deze tendens tracht te doorbreken compleet zijn doel voorbij schiet?

In The Perks of Being a Wallflower, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Chbosky (die tekende voor zowel script als regie), volgen we de introverte tiener Charlie tijdens zijn eerste highschooljaar. Verkerend in een sociaal isolement, veroorzaakt door zijn bovengemiddelde intelligentie en emotionele afstandelijkheid, lijkt het erop dat hij zijn dagen zal slijten als buitenbeentje. De enige met wie hij goed contact heeft is zijn leraar Engels. In zijn vrije tijd schrijft Charlie brieven naar een niet-bestaande vriend (waarmee de film zijn schatplichtigheid toont aan het boek, dat volledig uit deze brieven is geconstrueerd). Toch keert het tij voor Charlie redelijk snel wanneer hij bevriend raakt met de aantrekkelijke Sam en haar homoseksuele stiefbroer Patrick, die beiden in het laatste schooljaar zitten.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Perks of Being a Wallflower Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...prettige film om naar te kijken en zoals al aangegeven voor de verandering eens een film met tieners......"

Mathilde

"...Eindelijk een film waar tieners niet irritant weergeven worden, en je naar een leuk/ mooi verhaal ki......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Perks of Being a Wallflower

acties