Mis deze 10 'coming-of-age' toppers niet op Netflix!

Mis deze 10 'coming-of-age' toppers niet op Netflix!

Van wat minder bekende projecten tot Oscarwinnaars!

Coming-of-age is misschien niet het bekendste filmgenre, maar Netflix heeft de nodige films in deze categorie die meer dan de moeite waard zijn. Coming of age is een genre dat zich richt op de psychologische en morele groei van de hoofdpersoon, vaak van jeugd tot volwassenheid.

De hoofdpersonen bevinden zich dan meestal in de tienerjaren en komen meer over zichzelf en over de maatschappij te weten. Zin in een goede coming of age film? Check de top 10 (volgens IMDb) hieronder!

10: Moxie (2021)
IMDb-score: 6,7

De komedie Moxie gaat over een verlegen 16-jarige meid die klaar is met seksisme en hoe het eraan toegaat op haar school. Ze laat zich inspireren door het rebelse verleden van haar moeder en publiceert anoniem een tijdschrift dat door de hele school een ware revolutie ontketent.

9: To All The Boys I've Loved Before (2018)
IMDb-score: 7,1

De film volgt de Koreaanse Lara Jean, een tienermeisje die liefdesbrieven schrijft maar deze nooit verstuurd. Haar leven komt echter bloot te liggen wanneer haar zus dat wel doet. Dit zorgt voor heel wat chaos in Jean's leven en ze wordt in een keer gedwongen al haar gevoelens onder ogen te zien. Het feit dat regisseuse Susan Johnson gaat voor originele karakters zorgt ervoor dat de film niet aanvoelt als een normale rom-com.

8: Five Feet Apart (2019)
IMDb-score: 7,2

De titel verraadt het al een beetje. De film gaat namelijk over twee Cystic Fibrosis (oftewel taaislijmziekte) patiënten. Zij worden verliefd op elkaar, maar om het risico op besmetting te verkleinen, mogen zij niet dicht bij elkaar komen. Uiteindelijk komen ze allebei voor een moeilijke keuze te staan: doe je wat het beste is voor je gezondheid of volg je je hart?

7: The Edge of Seventeen (2016)
IMDb-score: 7,3

Het leven op de middelbare school wordt ondraaglijk voor Nadine (een glansrol van Hailee Steinfeld). Dat komt omdat haar beste vriendin Krista een relatie heeft gekregen met haar oudere en populaire broer. Zelf heeft Nadine niet veel geluk in de liefde en op steun van haar moeder hoeft ze ook niet te rekenen, aangezien ze geen goede band hebben. Hierdoor neemt ze haar leraar (Woody Harrelson) in vertrouwen.

6: The Fundamentals of Caring (2016)
IMDb-score: 7,3

Benjamin Benjamin (MCU-acteur Paul Rudd) gaat vanwege de recessie, een tragedie en de scheiding van zijn vrouw op zoek naar werk in de zorg. Hij ontmoet al snel de 19-jaar oude Trev, een jongeman met de spierziekte van Duchenne. Er ontstaat vervolgens een unieke vriendschap tussen het duo die hen op een avontuurlijke reis zendt.

5: Lady Bird (2017)
IMDb-score: 7,4

Saoirse Ronan is magistraal als de middelbare scholier Lady Bird. Zij verlangt naar een beter en groter leven, om de stad te verlaten en nooit meer achter zich te kijken. Ze heeft een lastige relatie met haar moeder (een zeer sterke acteerprestatie van Laure Metcalf) en trekt zich weinig aan van alle regels. Dit is misschien wel Greta Gerwig's beste film, met een prachtig einde over ouderliefde en echt volwassen worden.

4: Moonlight (2016)
IMDb-score: 7,4

Het driedelige narratief dat draait om de kindertijd, pubertijd en het volwassen leven van de Afro-Amerikaanse man, Chiron. Hij overleeft in Miami's drugsverslaafde binnenstad. De film wist hoge ogen te gooien en won in 2016 zelfs de Oscar voor Beste Film. Mahershala Ali is ook erg sterk al het onverwachte vaderfiguur van Chiron. De acteur mocht dan ook een van de felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis nemen voor zijn prestatie.

3: Scott Pilgim vs. The World (2010)
IMDb-score: 7.5

Scott Pilgrim is een 23-jarige nonchalante goedzak, held (in zijn eigen fantasie dan) en wannabe-rockster die bij z'n beste vriend Wallace Wells woont. Hij speelt eveneens de bass in een band genaamd Sex Bob-Omb, maar leidt verder een tamelijk normaal leven. Dit verandert echter wanneer 'new girl in town' Ramona V. Flowers arriveert. Scott is tot over z'n oren verliefd. Maar om een afspraakje met haar te krijgen, moet hij eerst de zeven exen van Ramona verslaan.

2: Call Me By Your Name (2017)
IMDb-score: 7,9

Gebaseerd op de gelijknamige en geliefde roman van Andre Aciman, volgt Luca Guadagnino's Call Me By Your Name Elio (Timothée Chalamet). Hij woont met zijn familie ergens in Noord-Italië. Tijdens de zomer van 1983 trekt de Amerikaanse student Oliver (Armie Hammer) tijdelijk bij hen in. De twee worden ondanks het aanzienlijke leeftijdsverschil verliefd op elkaar en samen beleven ze een onvergetelijke zomer vol muziek, lekker eten en romantiek.

1: The Perks of Being a Wallflower (2012)
IMDb-score: 7,9

Net zoals de nummer 2 van deze lijst is ook deze film gebaseerd op een roman. De film gaat over Charlie, een teruggetrokken, impopulaire tiener die vanwege zijn sociaal onaangepaste karakter een muurbloempje blijft. Hij probeert op zijn eigen manier vat te krijgen op de wereld van dates, familiedrama's, seks en drugs. Gelukkig heeft hij een enkele goede vrienden die hem hierbij helpen en ervoor zorgen dat zijn eerste jaar van de high school onvergetelijk wordt.

NieuwsFilm

meest populair