Lady Bird

Lady Bird (2017)

Time to Fly.

Saoirse Ronan en Laurie Metcalf zijn magistraal als kibbelende moeder en dochter in een mooi klein drama met een klein hartje.
play

8,0 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

De avonturen van een jonge vrouw die een jaar op zichzelf gaat wonen in Noord-Carolina.

Regie
Greta Gerwig
Cast
Saoirse Ronan, Lois Smith, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Kristen Cloke, Laura Marano, Jake McDorman, Andy Buckley, Stephen McKinley Henderson, Kathryn Newton, Odeya Rush, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Danielle Macdonald, Jordan Rodrigues, Daniel Zovatto, John Karna, Beanie Feldstein, Marielle Scott, Bayne Gibby.
Release
01.09.2017
Release NL
05.04.2018
Release DVD
08.08.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Greta Gerwig | Cast: Saoirse Ronan (Lady Bird), Laurie Metcalf (Marion), Tracy Letts (Larry), Lucas Hedges (Danny), Timothée Chalamet (Kyle), Beanie Feldstein (Julie), Jordan Rodrigues (Miguel), Odeya Rush (Jenna), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2017

Wat wil ik later worden als ik groot ben? Je hebt mensen die hun graf instappen en het antwoord nog steeds niet hebben gevonden. Voor de een is van meet af aan duidelijk welke richting zijn of haar leven opgaat. En als het niet zo loopt als gedacht dan zorgen ze er wel voor dat ze bijsturen. Voor de ander blijft het een eeuwige zoektocht. Je zou kunnen stellen dat puber Lady Bird hier zo'n beetje tussenin zweeft. Maar mag je daar een ander de schuld van geven?

Actrice Greta Gerwig schreef al een eens een handjevol scenario's en debuteerde tien jaar geleden als regisseur. Maar met Lady Bird toont ze pas echt haar ware kunnen als filmmaker. Centraal in dit coming-of-ageverhaal is de zoektocht van puber Lady Bird naar wat ze nu eigenlijk wil met haar leven en de wijze waarop ze zich tegen met name haar moeder afzet. Onderling is er een boel gekibbel dat vrijwel uit het niets lijkt te kunnen ontstaan. Het ene moment zitten moeder en dochter in de auto vol emotie naar een audioboek te luisteren en het andere moment gooit Lady Bird het portier open om in de berm te belanden.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Lady Bird Nieuwsberichten