Instinct (1999)

One man's mind is another man's mystery.

Reviews (4)

Jaymz82

Avatar

Heb een tijd geleden als klein manneke de film gezien en vond toen vooral het gegeven wel interessant maar verder...

Nu heb ik kortgeleden het boek Ishmael van Daniel Quinn gelezen.
Deze film is geinspireerd door dat boek, het is dus ABSOLUUT GEEN verfilming.
Het "new age hippie gewauwel" zoals eerder in dit topic beschreven, komt eigenlijk pas goed tot zijn recht als je eerst het boek leest.
Dan zie je namelijk wat turtletaub heeft geprobeert met deze film. Helaas is ie er niet compleet in geslaagd, maar de film is echt beter te doen en meer te waarderen als je eerst het boek leest, mits het boek je aanspreekt uiteraard.

Brooks Hatlen Memorial

Avatar

" Goeie cast, slechte film. Komt wel vaker voor. Deze is echt op het lachwekkende af. Niet te geloven dat de regisseur dit verhaal zo ernstig serieus over probeert te brengen." (quote)

Ik begrijp hier helemaal niets van. Ik wist dat smaken kunnen verschillen, maar ik kan me niet voorstellen dat deze film als slecht wordt betiteld. Ik vind het een zeer sterke film, met als enige minpunt de iets te zwart-wit neergezette karakters van de bijrollen (bijvoorbeeld de overdreven softe collega in de psychiatrische inrichting).

3 strikes

Avatar

Slechte film.
Totaal onlogisch verhaal, wat op zich niet zo erg is als het dan maar goed gebracht wordt. Helaas is ook dat niet het geval. Anthony Hopkins speelt hier op de automatische piloot en gebruikt voor zijn karakter zelfs wat Hannibal trekjes. Hopkins doet wel vaker rare en slechte dingen (Bad Company!) en ook dit lijkt weer een typisch geval van Makkelijk Verdiend voor Hopkins.
Cuba Gooding probeert het nog wel, maar komt ook als psycholoog totaal niet over. Vele als 'diep' bedoelde dialogen zijn niet meer dan hemeltergend oppervlakkige cliches.

Het ergst is nog de RAM-HET-DOOR-JE-STROT boodschap: "De mens is slecht en verantwoordelijk voor de vernietiging van de natuur".
Als dat al je boodschap is, hou je dan wel aan de feiten en kom dan niet met dit soort sentimentele onzin aan.

Sla maar over.

ruben

Avatar

Feit is dat het aanbod in de Nederlandse bioscopen, videotheken & dvd-winkels vooral Amerikaanse films betreft. En dat vind ik jammer. Pas het afgelopen jaar ben ik bewust op zoek naar niet-Hollywood films. Maar dan ben je al snel meer geld kwijt. Ik zeg niet dat alle Amerikaanse films bagger zijn, mijn beste redneck, maar wel dat het gros van wat hier in de grote bioscopen draait bagger is. Daarom vind ik het heerlijk om ook eens niet-amerikaanse films te bezoeken. Alleen moet je daar wat harder naar zoeken. En da's jammer. Want zo blijft het aanbod in Nederland wat eenzijdig, en denken 'de kids' dat Amerika het enige land is wat films produceert.

duidelijk? klaar met miemelen?