The Whistleblower (2010)

Nothing is more dangerous than the truth.

Op feiten gebaseerde film over de ondergrondse seksindustrie in het naoorlogse Bosnië. De aanwezige VN-militairen grijpen niet in. Sterker nog, ze houden de wanpraktijken in stand.
play

6,7 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • Canada
112 Min Duitsland

Kathryn Bolkovac is een agente uit Nebraska die de zware taak krijgt om de politiemacht in het door oorlog verscheurde Bosnië weer op orde te krijgen. Nadat ze een vrouw ontmoet die ontsnapt is uit de handen van een mensenhandelaar die vrouwen verkoopt als seksslaaf, wordt alles anders.

Regie
Larysa Kondracki
Cast
Benedict Cumberbatch, Monica Bellucci, Rachel Weisz, Nikolaj Lie Kaas, Vanessa Redgrave, David Strathairn, David Hewlett, Alexandru Potocean, William Hope, Luke Treadaway, Jeanette Hain, Paula Schramm, Coca Bloos, Roxana Condurache, Rayisa Kondracki.
Release
13.09.2010
Release NL
10.11.2011
Release DVD
10.04.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Larysa Kondracki | Cast: Rachel Weisz (Kathryn Bolkovac), Vanessa Redgrave (Madeleine Rees), Monica Bellucci (Laura Leviani), David Strathairn (Peter Ward), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2010

De laatste paar jaar besteedt de media steeds meer aandacht aan de wereldwijde ondergrondse seksindustrie. Verborgen camera's filmen hoe vrouwen worden verhandeld en vervolgens in een nachtmerrie terechtkomen. In het op feiten gebaseerde The Whistleblower wordt de seksindustrie in het naoorlogse Bosnië aan de kaak gesteld. Deze bloeit op door de aanwezige VN-militairen, die niet alleen graag een bezoek brengen aan de bordelen, maar ook helpen bij het 'trafficken' van de vrouwen.

Kathryn Bolkovac is een Amerikaanse politieagente die in 1999 een baan aanneemt bij de VN om te helpen de orde te bewaren in Bosnië. Bij een inval in een afgelegen kroeg treft Kathryn kamers aan met sloten erop en foto's waarop te zien is hoe meiden op verschrikkelijke manieren worden misbruikt. Kathryn schrikt van het feit dat op veel foto’s VN-militairen te zien zijn, die zich schuldig maken aan deze praktijken. Wanneer ze probeert dit aan te kaarten bij haar baas, wordt ze van het kastje naar de muur gestuurd. Kathryn geeft echter niet op en gaat zelf op onderzoek uit. Ze ontdekt hoe groot de ondergrondse seksindustrie in Bosnië is en dat deze kan bestaan door de corruptie van plaatselijke regeringsfunctionarissen en de aanwezige VN-militairen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Whistleblower Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Whistleblower

acties