5,2 details

 • 98 Min
 • Drama
 • Verenigd Koninkrijk
 • Nederland
98 Min Verenigd Koninkrijk

De film laat het effect zien van de economische crisis op de levens van mensen in verschillende werelddelen en probeert ons duidelijk te maken dat die levens op één of andere manier allemaal met elkaar zijn verbonden.

Regie
Paula van der Oest
Cast
Theo James, Bracha van Doesburgh, Jelka van Houten, Robert de Hoog, James D'Arcy, Harriet Walter, David Hayman, Manish Dayal, Tiya Sircar, John Sessions, Jordan Trovillion, Sakina Jaffrey, Isabella Gielniak, Claude Duhamel, Melissa Anschutz.
Release
18.10.2012
Release NL
18.10.2012
Release DVD
19.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Paula van der Oest | Cast: James D’Arcy (Mark), Tiya Sircar (Sirisha), Jelka van Houten (Antoinette), Bracha van Doesburgh (Angie), Sakina Jaffrey (Serena), Robert de Hoog (Nick), Harriet Walter (Ann), Theo Maassen (Kai), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2012

In The Domino Effect, een lowbudgetdrama over de economische crisis, maakt Paula van der Oest de verstrekkende gevolgen voor verschillende families wereldwijd inzichtelijk. Als een Britse bankier te veel risico neemt, gaan zijn eigen bank en een Amerikaanse bank failliet. Een automonteur die zaken deed met de bank raakt zijn baan kwijt en kan zijn bruidstaart niet meer betalen. De taartenbakster kan hierdoor haar lening aan haar broer in India niet meer aflossen. Deze besluit op zijn beurt te frauderen en ook dit blijft niet zonder gevolgen. The Domino Effect laat de kettingreactie zien die ontstaat nadat verschillende mensen besluiten extra risico’s te nemen om hun inkomen veilig te stellen, waardoor hun financiële situatie steeds verder verslechtert.

Door de vele locaties en de uitgebreide cast is het niet aan de film af te zien, maar The Domino Effect is een lowbudgetproductie. De film is een verzorgd geheel dat doet denken aan de mozaïekfilms van Alejandro González Iñárritu, zoals Babel en 21 Grams. Van der Oest begon drie jaar geleden al met het dit ambitieuze project. Het onderwerp van de film leent zich goed voor deze aanpak. Van der Oest is erin geslaagd om een film te maken die het menselijke gezicht van de crisis laat zien. Ze weet dit droge onderwerp om te zetten in een afwisselende, boeiende productie. The Domino Effect wijst bovendien nu eens niet beschuldigend naar de daders van de crisis, maar vertaalt de gevolgen ervan naar een uitstekend drama. In tegenstelling tot haar vorige film Black Butterflies wordt The Domino Effect ondanks de vele dramatische scènes nergens overdadig melodramatisch.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Domino Effect Nieuwsberichten

 • Trailer 'The Domino Effect'

  Trailer 'The Domino Effect'

  Bram de Groot,

  De Gouden Kalf winnaar (regie) van Paula van der Oest en met namen als Jelka van Houten en Theo Maassen.

  mode_comment 2

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Wat een rommeltje. Bovendien deprimerende film. Snel vergeten...."

Mathilde

"...Veelal trieste weergave van de crisis, grauw neergezet. Niets verrassends. thja vond het niet een sp......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Domino Effect

acties