5,2 details

 • 98 Min
 • Drama
 • Verenigd Koninkrijk
 • Nederland
98 Min Verenigd Koninkrijk

De film laat het effect zien van de economische crisis op de levens van mensen in verschillende werelddelen en probeert ons duidelijk te maken dat die levens op één of andere manier allemaal met elkaar zijn verbonden.

Regie
Paula van der Oest
Cast
Theo James, Bracha van Doesburgh, Robert de Hoog, Jelka van Houten, James D'Arcy, Harriet Walter, Manish Dayal, David Hayman, Tiya Sircar, John Sessions, Jordan Trovillion, Sakina Jaffrey, Isabella Gielniak, Claude Duhamel, Melissa Anschutz.
Release
18.10.2012
Release NL
18.10.2012
Release DVD
19.03.2013

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Paula van der Oest | Cast: James D’Arcy (Mark), Tiya Sircar (Sirisha), Jelka van Houten (Antoinette), Bracha van Doesburgh (Angie), Sakina Jaffrey (Serena), Robert de Hoog (Nick), Harriet Walter (Ann), Theo Maassen (Kai), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2012

In The Domino Effect, een lowbudgetdrama over de economische crisis, maakt Paula van der Oest de verstrekkende gevolgen voor verschillende families wereldwijd inzichtelijk. Als een Britse bankier te veel risico neemt, gaan zijn eigen bank en een Amerikaanse bank failliet. Een automonteur die zaken deed met de bank raakt zijn baan kwijt en kan zijn bruidstaart niet meer betalen. De taartenbakster kan hierdoor haar lening aan haar broer in India niet meer aflossen. Deze besluit op zijn beurt te frauderen en ook dit blijft niet zonder gevolgen. The Domino Effect laat de kettingreactie zien die ontstaat nadat verschillende mensen besluiten extra risico’s te nemen om hun inkomen veilig te stellen, waardoor hun financiële situatie steeds verder verslechtert.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Domino Effect Nieuwsberichten

 • Trailer 'The Domino Effect'

  Trailer 'The Domino Effect'

  Bram de Groot,

  De Gouden Kalf winnaar (regie) van Paula van der Oest en met namen als Jelka van Houten en Theo Maassen.

  mode_comment 2

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Wat een rommeltje. Bovendien deprimerende film. Snel vergeten...."

Mathilde

"...Veelal trieste weergave van de crisis, grauw neergezet. Niets verrassends. thja vond het niet een sp......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Domino Effect

acties