Vreemd Bloed (2010)

6,5 details

  • Drama
  • Nederland
Nederland

Zijn opa was slager, zijn vader is slager en zijn drie broers zijn ook slager. Het is dan ook logisch dat Jere, de jongste van de familie ook het slagersvak in gaat. Hij heeft alleen weinig zin in het slachten van dieren en wil zijn eigen weg gaan. Met een beetje hulp van zijn oma moet dat wel lukken.

Alt titel
The Odd One Out
Regie
Johan Timmers
Cast
Gijs Naber, Fabian Jansen, Ole Kroes, Jelle de Jong, Meral Polat, Wim Opbrouck, Viviane de Muynck, Tijn Borm, Finn Oostveen, Pieter Dictus, Wil van der Meer, Heike Wisse, Arnold Willems, Luuk Busch, Toon Kuijpers.
Release
02.09.2010
Release NL
02.09.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Johan Timmers | Cast: Wim Opbrouck (Vader), Viviane de Muynck (Moemoe), Jelle de Jong (Kind), Gijs Naber (Cor), Meral Polat (Lina), Heike Wisse (Moeder), Fabian Jansen (Bolle), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2010

“Gefeliciteerd, je eerste koe!”, zegt een geïrriteerde Jere tegen zijn zoon, terwijl hij hem een slagpen in zijn handen drukt. Zoonlief is pas tien jaar oud, maar in de lange slagerstraditie van zijn familie is het slachten van een koe de normaalste zaak van de wereld. Het zit hen immers in het bloed. Toch lijkt de jongste telg van de familie een vreemde eend in de bijt, want het slagersvak laat hem volkomen koud. Met maakt Johan Timmers een opvallend speelfilmdebuut, dat misschien nog wel het beste te omschrijven is als een vleeswording van een absurde realiteit. En dat is in dit geval positief.

Op kerstavond 1960 wordt de kleine Jere geboren. Vernoemd naar zijn vader en grootvader, lijkt de jongen niet te kunnen ontkomen aan een vastomlijnde toekomst. Zijn broers Arie, Bolle en Cor gingen hem voor in de slagerij. Het slagersvak werd hen bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Maar Kind, zoals de jongen door grootmoeder Moemoe wordt genoemd, is anders. Hij gaat leven, zo gelooft zij. Kind speelt buiten indiaantje en zingt graag. Dat vrolijke gedoe is een doorn in de ogen van zijn norse vader, die hem als schuldige aanwijst voor alle tegenslagen die op zijn pad komen. Zoals de oprukkende nieuwbouw die de slagerij in het nauw brengt en de introductie van een nieuwe delicatesse zoals Franse paté.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Vreemd Bloed Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Goed dramatisch verhaal met een Nederlands-Belgische cast. Vooral de Belgische acteur Wim Opbrouck......"

Sjaak_Polak

"...Sterk geacteerd, mooi gefilmd, maar op de een of andere manier kreeg ik er niet echt een gevoel bij...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Vreemd Bloed

acties