London Boulevard (2010)

Not every criminal wants to be one.

Speelfimdebuut van groot Hollywoodschrijver is rommelig, maar heeft gelukkig de chemie van Farrell en Knightley.
play

5,3 details

  • 103 Min
  • Misdaad
  • Romantiek
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
103 Min Verenigde Staten

London Boulevard is een misdaaddrama gebaseerd op de gelijknamige roman van Ken Bruen. Colin Farrell zal daarin een Londense gangster vertolken die na zijn vrijlating uit de gevangenis klusjesman wordt voor een teruggetrokken jonge actrice.

Regie
William Monahan
Cast
Keira Knightley, Colin Farrell, David Thewlis, Ray Winstone, Stephen Graham, Eddie Marsan, Jamie Campbell Bower, Anna Friel, Andrew Havill, Ben Chaplin, Ophelia Lovibond, Donald Sumpter, Velibor Topic, Matt King, Sanjeev Bhaskar, Lee Boardman, Alan Williams, Jonathan Cullen.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 4.644.108
Release
10.11.2010
Release NL
03.02.2011
Release DVD
05.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: William Monahan | Cast: Colin Farrell (Mitchell), Keira Knightley (Charlotte), Ray Winstone (Gant), Eddie Marsan (Bailey), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2010

William Monahan mocht na het schrijven van scenario’s voor grote films als The Departed, Body Of Lies en Kingdom of Heaven zelf plaats nemen in de regiestoel. Genoemde films werden geregisseerd door grootheden als Ridley Scott en Martin Scorsese. Niet de minsten van wie Monahan de kunst kon afkijken dus, maar toch maakt hij van zijn debuut een beetje een rommeltje. Wat hij gelukkig wel van de grote heren heeft opgestoken: goede acteurs kunnen je film (voor een groot deel) redden.

In de openingsscène komt Mitchell uit de gevangenis, maar zijn goede intenties zijn ontoereikend om uit de Londense onderwereld te blijven. De beruchte gangsterbaas Gant biedt hem een baan als deurwaarder aan, maar Mitchell wil ontsnappen uit het criminele circuit. Het lukt hem een baan te krijgen als bodyguard van de door paparazzi belaagde actrice Charlotte. Gant is echter erg vasthoudend en wil dat Mitchell voor hem gaat werken. Hij is immers een gangster en moet dat niet verloochenen. Mitchell waarschuwt hem nog, maar het is zinloos: om van Gant en zijn criminele verleden af te komen zal hij er eigenhandig mee moeten afrekenen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

London Boulevard Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

DashX

"...Nietszeggende film en een einde dat nergens op slaat...."

Tarkus

"...Een hele tegenvaller deze film. Colin Farrell en David Thewlis zijn nog redelijk goed, maar Keira K......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

London Boulevard

acties