Conviction (2010)

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Prachtige film met een verbijsterend en waar gebeurd verhaal.
Hilary Swank alweer in een sublieme vertolking, maar ook de andere leden van de cast zijn top, o.a. ook Minnie Driver, waarvan ik de laatste tijd toch meer minder goede dingen heb gezien, blij dat ze weer eens in een puike rol verschijnt.
Het verhaal is zo verbijsterend dat het niet anders kan dan echt gebeurd zijn... soms sta je versteld hoe zulke dingen mogelijk zijn..
Een film die ik iedereen warm aanbeveel, alleen al om Swank weer in grootste doen bezig te zien.

Acer

Avatar

Conviction is een film waar je van moet houden, omdat deze gebasseerd is op een waargebeurd verhaal was het voor mij de moeite waard om te kijken. Als kijker moet je toch heel wat geduld opbrengen, omdat de film na een korte inloop. Helaas wat in minder hoog tempo verder gaat. Moest ik toch wel even doorbijten om heel de film door te komen. Wat wel weer een positieve kant heeft, is dat je gaat realiseren hoe belangrijk tijd in een leven is. En met de juiste instelling en motivatie kan je werkelijk heel ver komen. Hilery Swank komt zeker geloofwaardig over en draagt de film prima. Conviction krijgt een zeven, ondanks het niet me genre is. Wist het me wel boeien, kortom voor de liefhebber's van drama en biografie├źn een aanrader.