Tinker Tailor Soldier Spy

Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

At the height of the Cold War, only a master spy could be trusted to expose one of their own.

discussie

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Eindelijk gezien maar had d'r meer van verwacht.
Laat ik eerst positief beginnen. De sfeer en aankleding is fantastisch. Ik heb echt het gevoel dat de film zich in die tijd afspeelt. Ook de acteer-prestaties zijn top van eigenlijk de hele cast wel met als uitschieter Oldman.

Maar het verhaal is gewoon wat te ingewikkeld. Sommigen zullen vast bang zijn toe te geven als ze een film niet compleet snappen omdat ze dan dom overkomen dus dan maar niet reageren of hoog cijfer ertegen aan gooien maar het leek alsof de film een uur langer nodig had voor het verhaal.
Er wordt continu met allerlei namen gestrooid ook van echte namen tot nicknames/code-namen die voor verwarring zorgen omdat je ook sommige namen niet kent of er geen band mee hebt.
En geen band ermee hebben is ook een flink minpunt want met geen enkel karakter wist de regisseur een band te creeeren dat het je wat kan schelen hoe het met dat karakter afloopt. Ondanks goede acteer-prestaties blijven de karakters oppervlakkig en komt alleen Cumberbatch er nog een beetje goed uit met een redelijk sympathiek personage die ook niet genoeg screentime krijgt om wat te voelen.

O.a. daardoor ontbreekt de spanning ook totaal en is het zeker geen thriller.
Toch is het verhaal wel interessant en heb ik de film afgekeken maar een 2e kijkbeurt zit er echt niet meer in,daarvoor is de film simpel gezegd gewoon te saai.

Een 5

NICKSTERAMSTER

Avatar

The best!
Wat een spanning, wat hebben ze goed de jaren vijftig sfeer geschetst.
Lernert Engelberts

Falconetti

Avatar

Goeie film met mooie sfeerbeelden uit andere tijden (oude kantoren, oude auto's, oude kapsels en veel gerook van sigaretten). Ook het trage tempo draagt bij aan de sfeer. Er zit geen actie in; het is een thriller als een schaakspel. Allemaal heel laid back en ingetogen. Je moet er moeite voor doen en er zonder hoge verwachtingen aan beginnen.

1of6Billion

Avatar

Afgelopen zondag gezien (in Dublin).
Het werd nooit écht spannend. Een spektakel is het al helemaal niet. Maar ik vond 'm wel meeslepend. Visueel ook zeer geslaagd. Mooie beelden. Erg knap gedaan om een Londen en Ankara anno 1973 te laten zien.