Welcome to the Rileys (2010)

You never know who's going to be your wake-up call

Debuterend regisseur Jake Scott levert een prachtig klein familiedrama met indrukwekkende rollen af.
play

6,3 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigd Koninkrijk

Doug Riley en zijn vrouw Lois leven hun leven maar half, sinds hun dochter Emily acht jaar geleden is vermoord. Na de dood van hun dochter groeien Doug en Lois uit elkaar. Doug krijgt een affaire met een serveerster genaamd Vivian en Lois verbergt zich voor de buitenwereld. Maar als Vivian sterft is Doug verloren. Dan ontmoet hij op een zakenreis de 16-jarige Mallory, die in een strip club werkt.

Regie
Jake Scott
Cast
Kristen Stewart, James Gandolfini, Melissa Leo, Ally Sheedy, Joe Chrest, David Jensen, Kerry Cahill, Lance E. Nichols, Kathy Lamkin, Eisa Davis, Peggy Walton-Walker, Sharon Landry, Elliott Grey, Tiffany Coty, Ken Hixon.
Opbrengst
$ 42.145
Release
29.10.2010
Release NL
19.05.2011
Release DVD
16.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Jake Scott | Cast: James Gandolfini (Doug Riley), Kristen Stewart (Allison), Melissa Leo (Lois Riley), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2010

Regisseur Jake Scott weet met dank aan de topperformances van James Gandolfini, Kristen Stewart en Melissa Leo een prachtig ingetogen familiedrama neer te zetten. Hoewel het uitgangspunt van een echtpaar dat hun kind verliest al veelgebruikt is, is de uitwerking meer dan fraai.

Doug en Lois Riley zijn bijna dertig jaar met elkaar getrouwd, maar praten nauwelijks met elkaar. Lois komt zelfs niet meer buiten. Wanneer iemand haar de vraag “hoe oud is je dochter?” stelt begrijpen we waarom. De Rileys verloren hun vijftienjarige dochter bij een auto-ongeluk. Doug zocht zijn heil bij een minnares, maar wanneer die plotseling komt te overlijden weet hij ook niet meer wat te doen. Op een zakenreis naar New Orleans ontmoet hij de zestienjarige stripper Allison. Hij besluit in New Orleans te blijven en zich over haar te ontfermen. Lois beseft dat dit de laatste kans is om haar huwelijk te redden en het onvermijdelijke moment om het heft in eigen handen te nemen is aangebroken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Welcome to the Rileys Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mathilde

"...Goed gespeelde langdradige scene's, maar mijn voorkeur gaat meer uit naar wat gevarieerder en snelle......"

Tarkus

"...Een wat trage film, maar het verbluffende acteerwerk van zowel James Gandolfini als dat van Kristen......"

Welcome to the Rileys

acties