Norwegian Wood

6,7 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Japan
100 Min Japan

De film volgt Toru Watanabe, een man die terugblikt op zijn studentenleven. Tijdens zijn studententijd ontwikkelt hij een bijzondere relatie met twee jonge vrouwen. Enerzijds met de mooie, maar emotioneel getekende Naoko en anderzijds met de uitbundige jonge vrouw Midori.

Alt titel
Noruwei no Mori
Regie
Anh Hung Tran
Cast
Tetsuji Tamayama, Ken'ichi Matsuyama, Rinko Kikuchi, Reika Kirishima, Kengo Kora, Kiko Mizuhara.
Opbrengst
$ 17.636.261
Release
11.12.2010
Release NL
06.01.2011
Release DVD
30.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Anh Hung Tran | Cast: Ken’Ichi Matsuyama (Toru Watanabe), Rinko Kikuchi (Noako), Kiko Mizuhara (Midori), e.a. | Speelduur: 133 minuten | Jaar: 2010

De Vietnamese filmmaker Anh Hung Tran werd in de jaren negentig opgehemeld als een van de grootste nieuwe arthousetalenten. Zeker met het prachtige Cyclo, dat in 1995 de Gouden Leeuw won op het Filmfestival van Venetië, maakte Tran naam voor zichzelf. In de vijftien jaar die daarop volgden maakte Tran echter nog maar twee films, waarbij de laatste, I Come with the Rain (zijn Engelstalige debuut), door maar heel weinig mensen is gezien. Met het prestigieuze Norwegian Wood, een verfilming van het bekendste boek van Hariko Murakami, moet zijn comeback gestalte krijgen.

Norwegian Wood geniet, evenals het gehele oeuvre van Murakami, een cultstatus onder de grote schare fans, wat onvermijdelijk het gevaar met zich meebrengt dat de regisseur van de verfilming zich te gedienstig aan het boek opstelt. Het verhaal speelt zich af eind jaren zestig in Japan, een periode waarin over de hele wereld studentenprotesten uitbraken tegen de gevestigde orde. In deze turbulente tijden is de jonge Watanabe meer bezig met meisjes dan met de politiek.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Norwegian Wood Nieuwsberichten