Crime d'amour (2010)

Frankrijk

Nadat ze publiekelijk vernederd is wil Isabelle niets anders dan wraak op haar directe leidinggevende Christine. Maar als ze nu tot actie overgaat zal ze onmiddellijk verdacht worden dus denkt ze een langdurig en ingewikkeld plan uit om de perfecte misdaad te plegen.

Alt titel
Love Crime
Regie
Alain Corneau
Cast
Kristin Scott Thomas, Ludivine Sagnier, Mike Powers, Patrick Mille, Gérald Laroche, Guillaume Marquet.
Release
09.08.2010
Release NL
19.08.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Alain Corneau | Cast: Ludivine Sagnier (Isabelle), Kristin Scott Thomas (Christine), Patrick Mille (Philippe), Guillaume Marquet (Daniel) | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2010

Intriges op de werkvloer: iedereen heeft er weleens mee te maken en er bestaat nauwelijks een dankbaarder onderwerp voor smeuïge roddels en anekdotes. Kennen we de komediekant van haat en nijd op kantoor uit tv-series als The Office en Toren C, de Franse regisseur Alain Corneau greep het onderwerp aan voor een thriller: Crime d’Amour, waarin de introverte Isabelle transformeert in een nietsontziende, maar ook niet al te geloofwaardige wraakgodin.

“Je bent mooi als je lacht,” zegt diva-op-leeftijd Christine tegen haar jongere collega Isabelle. “Net een klein meisje.” De verlegen Isabelle neemt het compliment dankbaar in ontvangst. Ze is te gast in de luxueuze villa van Christine voor wat overwerk. Christine, baas van een multinational, feliciteert Isabelle niet alleen met haar schoonheid maar ook met haar briljante businessplan. Halfverliefd gaat Isabelle naar huis. Des te groter is haar teleurstelling als Christine de volgende dag op kantoor met de eer van Isabelles werk strijkt. Niet lang daarna raakt Isabelle verwikkeld in Christines zieke machtsspelletjes en wil ze nog maar één ding: wraak.

videotrailers & clips

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Crime d'amour

acties