Een klassieke spookhuisfilm, maar dan met monsters. Deze kleine etters hebben het voorzien op de tandjes van de achtjarige Sally.
play

5,4 details

  • 99 Min
  • Fantasy
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Australië
  • Mexico
99 Min Verenigde Staten

Architect Alex Hurst verhuist met zijn dochter Sally en vriendin Kim naar het landhuis Blackwood Manor. Terwijl Alex en Kim hun droomhuis in zijn oorspronkelijke staat herstellen, trekt Sally erop uit om het nieuwe onderkomen te verkennen. Ze hoort stemmen en deze leiden haar naar een verborgen ruimte. Wanneer ze de deur opent waarachter ze de stemmen verneemt, heeft Sally geen idee dat ze een horde duistere wezens vrijlaat die zich al eeuwen in de krochten van haar nieuwe thuis verborgen houden. En die het gemunt hebben op de bewoners.

Regie
Troy Nixey
Cast
Guy Pearce, Katie Holmes, Bailee Madison, Jack Thompson, Edwina Ritchard, James Mackay, Julia Blake, Nicholas Bell, Garry McDonald, Emelia Burns, Bruce Gleeson, Carolyn Shakespeare-Allen, David Tocci, Libby Gott, Lance Drisdale.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 36.993.168
Release
06.11.2010
Release NL
24.11.2011
Release DVD
06.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Troy Nixey | Cast Katie Holmes (Kim), Guy Pearce (Alex), Bailee Madison (Sally), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2010

Arme achtjarige Sally. Tegen haar wil wordt ze bij haar moeder weggeplukt door haar vader die samen met zijn nieuwe vriendin aan de andere kant van Amerika woont. Met zijn drietjes betrekken ze een groot en verlaten landhuis. Je raadt het ongetwijfeld: dat landhuis is natuurlijk iets minder verlaten dan iedereen denkt. In deze woning wonen namelijk kleine monstertjes in de kelder.

In de proloog van de film trekt de vorige eigenaar van het huis met luid gekraak zijn eigen tanden uit zijn mond om aan de wensen van de wezens te voldoen. Het moge duidelijk zijn dat ze niet de vriendelijkste zijn. Geen groot monster of spoken dus in Don't Be Afraid of the Dark, maar etters à la Critters of Gremlins. Ze lijken wel wat op vleugelloze vleermuizen, maar regisseur Troy Nixey weet goed dat hij ze maar spaarzaam in beeld moet brengen. Verbeelding is krachtiger dan beeld.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Don't Be Afraid of the Dark Nieuwsberichten

Laatste reacties

Bartelo

"...Kinderhorror en Guy Pearce had er duidelijk geen zin in...."

meneeraart

"...De film is hap en slik en je bent het vergeten, zitten paar spannende momenten in de film.. Alleen......"

Edwinem

"...[quote=Banned]Zoals in de recensie hier of filmtotaal staat heb ik zitten duimen dat die beestjes da......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Don't Be Afraid of the Dark

acties