The Legend of Tarzan (2016)

Human. Nature.

Tarzan slingert dit jaar voor de zoveelste keer de bioscopen in, voor een avontuur dat wel onderhoudend, maar weinig indrukwekkend is.
play

5,6 details

  • 110 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Canada
110 Min Verenigde Staten

Het is al jaren geleden dat een man die ooit bekend stond als Tarzan de jungles van Afrika achterliet, om samen met zijn geliefde echtgenote Jane een leven als John Clayton III, Lord Greystoke, te beginnen. Nu wordt hij uitgenodigd om terug te keren naar Congo en daar te dienen als ambassadeur van het parlement. Wat hij echter niet weet, is dat hij een pion is in een dodelijke samenkomst van hebzucht en wraak, in een plan van de Belgische kapitein Leon Rom. Maar zij die achter dat moorddadige plan zitten, hebben geen idee wat ze met hun acties zullen ontketenen.

Alt titel
Tarzan
Regie
David Yates
Cast
Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Christoph Waltz, Alexander Skarsgård, John Hurt, Jim Broadbent, Djimon Hounsou, Ella Purnell, Simon Russell Beale, Alex Ferns, Lasco Atkins, Rory J. Saper, Christian Stevens, Bentley Kalu, Casper Crump, Osy Ikhile, Adam Ganne, Mark Preston, Aleksander Mikic, Alicia Woodhouse, Cali, Mens-Sana Tamakloe, Mac Pietowski, Antony Acheampong, Sidney Ralitsoele, Mimi Ndiweni, Liv Hansen, Joy Isa, Matt Townsend, Edward Apeagyei, Ashley Byam.
Release
01.07.2016
Release NL
07.07.2016
Release DVD
09.11.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: David Yates | Cast: Alexander Skarsgård (John Clayton/Tarzan), Samuel L. Jackson (George Washington Williams), Christoph Waltz (Leon Rom), Margot Robbie (Jane Clayton), Djimon Hounsou (Chief Mbonga) e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2016

The Legend of Tarzan is de nieuwste film van David Yates, die we vooral kennen van de laatste vier Harry Potter-films. Dit is de eerste film die hij sindsdien regisseert, voordat hij later dit jaar weer terugkeert naar de tovenaarswereld met Fantastic Beasts and Where to Find Them. De vraag is of Yates met de verfilming van deze andere geliefde boekenreeks net zo goed overweg kan.

Leon Rom is een gezant van de Belgische koning Leopold. In diens naam struint hij Afrika af, op zoek naar waardevolle diamanten om de veroveringsdrift van de koning te financieren. Helaas voor Rom is het Afrikaanse stammenhoofd Mbonga niet van plan zijn diamanten zonder slag of stoot af te staan. Mbonga wil echter wel een deal sluiten: indien Rom hem Tarzan bezorgt, met wie hij nog een appeltje te schillen heeft, is hij best bereid te diamanten af te staan...

videotrailers & clips

alle artikelen (20)

The Legend of Tarzan Nieuwsberichten

Laatste reacties

Bartelo

"...En dan bij tijd en wijle ook nog eens beeld dat teveel uit de computer lijkt te zijn gekomen. 4/10..."

Edwinem

"...Niet bijzonder, matig zelfs...."

The Legend of Tarzan

acties