Shark Night 3D (2011)

Terror runs deep.

Niet zo spannend als Jaws. Niet zo actierijk als Deep Blue Sea. Niet zo bloederig als Piranha 3D.
play

3,5 details

  • 90 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Toen Shark Night 3D werd aangekondigd stond de film onder die naam te boek. Regisseur David R. Ellis wilde echter liever een andere naam, namelijk Untitled 3D Shark Thriller, maar in maart 2011 besloten de producers hem toch maar niet zijn zin te geven en terug te gaan naar de originele titel. De film volgt een vriendengroep die samen in een zomerhuisje aan een meer in Louisiana verblijven. Als footballspeler Malik uit het zoutwatermeer gelopen komt blijkt er iets ergs gebeurt te zijn. Zijn arm is afgerukt door een haai. De groep realiseert zich vrijwel direct dat ze hem naar het ziekenhuis moeten brengen, dat zich aan de andere kant van het meer bevindt. De enige manier om daar snel te komen is via een klein speedbootje. Als ze op weg gaan komen ze er echter al snel achter dat het meer vol zit met honderden hongerige, mensetende haaien. Terwijl de een na de ander een gruwelijke dood sterft, moeten de vrienden hun best doen de haaien lang genoeg op afstand te houden om de veilige wal te bereiken.

Regie
David R. Ellis
Cast
Sara Paxton, Joel Moore, Chris Carmack, Chris Zylka, Donal Logue, Dustin Milligan, Joshua Leonard, Alyssa Diaz, Katharine McPhee, Damon Lipari, Jimmy Lee Jr., Sinqua Walls, Christine Quinn, Kelly Sry, Tyler Bryan.
Budget
$ 28.000.000
Opbrengst
$ 10.126.458
Release
02.09.2011
Release NL
22.09.2011
Release DVD
27.12.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: David R. Ellis | Cast: Sara Paxton (Sara), Dustin Milligan (Nick), Chris Carmack (Dennis), Katharine McPhee (Beth), Chris Zylka (Blake), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2011

Filmen op zee is een regelrechte hel. Steven Spielberg weet daar alles van. In een interview verzuchtte de regisseur ooit dat hij het filmproces van Jaws ontzettend vermoeiend vond. Filmen op zee betekent dat je als filmmaker rekening moet houden met wisselende weersomstandigheden, slechte belichting en apparatuur die vervaarlijk op de golven klotst. Toch zijn er in het kielzog van Jaws een hoop haaienfilms uit de grond gestampt. Zoveel zelfs, dat je er een apart subgenre van zou kunnen maken. Shark Night 3D is de recentste toevoeging aan deze haaienhorror.

Dat allesverslindende vissen niet uit de mode zijn geraakt, zagen we vorig jaar nog met de bloederige B-film Piranha 3D. Goed, dat waren geen haaien, maar het bloedbad was er niet minder om. Ook Shark Night 3D is een B-film, al is het niet zo’n kostelijke kliederboel als met de bijtgrage piranha’s. Voor een film over moordlustige haaien is Shark Night 3D zelfs behoorlijk braaf en valt er maar schaars te genieten van bloed en bloot. Met een paar emmers bloed méér en met een paar topjes minder, had de film zich kunnen optrekken aan het veel amusantere Piranha 3D.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Shark Night 3D Nieuwsberichten

Laatste reacties

adofmirosch

"...De meesterlijke klassieker JAWS is de enige haaien film sins die uit is die echt geweldig is...."

IvarW

"...Ben het met je eens, totaal geen spanning. Het verhaal slaat nergens op, de mensen worden allemaal o......"

SeanDeNiro

"...Een verschrikkelijke film met de spanning van een lege batterij. Logica is ver te zoeken en de effec......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Shark Night 3D

acties