Blu-Ray Review: Shark Night 3D

PG-13 rating houdt deze Piranha 3D kloon tegen om echt los te barsten.


Regie: David R. Ellis | Cast: Sara Paxton (Sara), Dustin Milligan (Nick), Chris Carmack (Dennis), Katharine McPhee (Beth), Chris Zylka (Blake), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 22 september 2011 | Retail release: 8 feburari 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: Nederlands | Uitgever: Entertainment One | EAN: 8713045228576 | FilmTotaal Recensie

Met Piranha 3D werd er op een vermakelijke en succesvolle wijze teruggegrepen op de gelijknamige Jaws-parodie uit 1978. Uiteraard betekent een dergelijk succes dat er meer filmmaatschappijen het willen proberen in het genre. Onder leiding van regisseur David R. Ellis (Snakes on a Plane, 2006 en The Final Destination, 2009) en met Sara Paxton (The Last House on the Left, 2009) als grootste naam verscheen verleden jaar het aftreksel Shark Night 3D. De horrorfilm verscheen uiteraard in 3D met voldoende mooie vrouwen en bloeddorstige watermonsters die het gemunt hebben op feestende jongelui. Met een vergelijkbaar budget als Piranha 3D en een PG-13 rating i.p.v. een R rating wist de zoveelste haaienfilm het succes echter niet te evenaren. Toch zal de wereldwijde omzet van zo'n $40 miljoen niet ontevreden stemmen. Sinds begin deze maand ligt er een 2D+3D uitgave in het Blu-Ray schap.

SYNOPSIS
In Shark Night 3D vertrekt een groep vrienden voor een gezellig weekendje naar een huis aan een meer. De vakantie verandert al snel in een nachtmerrie voor de jonge feestgangers wanneer zij worden aangevallen door bloeddorstige haaien.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer Shark Night 3D of bekijk de trailer in de HD versies:



WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Shark Night 3D een magere 14%. De IMDb noteert beter met nog steeds een uiterst lage 3,9 bij ruim 7 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de thriller/horror met een 3,8 niet veel beter. FT recensent Frank Stol gaf naar aanleiding van zijn recensie twee sterren.
Een reactie van FT bezoeker Acer: ...Vanaf het begin tot het eind lekker op het puntje van je stoel om af te wachten er gebeuren kan, een soort van Final Destination in een haaien-jasje...
Het productiebudget van Shark Night 3D bedroeg circa $25 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende David R. Ellis zevende speelfilm $8,4 miljoen en eindigde na 84 dagen op $18,9 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op het redelijke bedrag van $40,1 miljoen. In Nederland kwam het niet verder dan een kleine vier ton in dollars.

BLU-RAY
We bekijken de single disc 2D+3D Blu-Ray uitgave van Shark Night 3D. Het recensie-exemplaar komt in een Blu-Ray keepcase met daaromheen een vergelijkbare Lenticular 3D hologram sleeve. De vormgeving is overeenkomstig met de eerdere filmposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Disc 1: Real 3D en 2D & 3D versies
De Blu-Ray uitgave van Shark Night 3D bevat geen extra's. Buitenlandse uitgaven bevatten wel enkele extra's. Jammer dat de Nederlandse distributeur Entertainment One deze extra's niet heeft toegevoegd. De 3D versie is zowel in Real 3D toegevoegd als een versie met 3D brillen.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Ondanks dat de beeldkwaliteit redelijk scherp overkomt, verschijnen er tegenwoordige betere High Definition transfers. Dit is met name te danken aan de iets wat magere donkere scenes. Dit had een stuk duidelijker in beeld gebracht kunnen worden, aangezien er nu details wegvallen. Met de kleur zit het over het algemeen wel goed, waardoor de scenes in het daglicht een stuk sterker overkomen. Helaas is de 3D versie niet bekeken, om de simpele reden dat er geen beschikking is over een 3D home cinemaset.

CONCLUSIE
Eigenlijk mag Shark Night 3D niet in een adem genoemd worden met het veel grovere Piranha 3D, die zich op een zeker moment ontpopt tot halve pornofilm met een enorm bloedbad als hoogtepunt. De PG-13 rating heeft dit alles bij Shark Night tegengehouden. Het vervolg op Piranha 3D mogen we waarschijnlijk eind dit jaar verwelkomen.
De Blu-Ray uitgave van Shark Night 3D is helaas ondermaats. Ondanks dat er drie filmversies (2D + Real 3D + 3D met brillen) worden meegeleverd, is de beeldkwaliteit in de donkere scenes mager en kunnen er geen extra's bekeken worden. De vraag is echter of de filmfan het al te erg vindt. Het is namelijk een dertien in een dozijn thriller.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 2D+3D Blu-Ray uitgave van Shark Night 3D is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Entertainment One voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair