The Cold Light of Day (2012)

Instinct is his greatest weapon.

Eenvoudige actiethriller met weinig psychologische diepgang.
play

3,8 details

  • 93 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Spanje
93 Min Verenigde Staten

Een jonge Amerikaan blijft alleen achter als zijn familie wordt gekidnapped tijdens een vakantie in Spanje. Hij heeft slechts een paar uur de tijd om een verband te vinden tussen hun verdwijning en een geheim van zijn vader.

Regie
Mabrouk El Mechri
Cast
Bruce Willis, Henry Cavill, Sigourney Weaver, Caroline Goodall, Roschdy Zem, Jim Piddock, Verónica Echegui, Óscar Jaenada, Rafi Gavron, Joseph Mawle, Lolo Herrero, Michael Budd, Joe Dixon, Emma Hamilton, Alex Amaral, Fermí Reixach.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 16.863.583
Release
06.09.2012
Release NL
31.05.2012
Release DVD
16.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Mabrouk El Mechri | Cast: Bruce Willis (Martin Shaw), Henry Cavill (Will Shaw), Sigourney Weaver (Jean Carrack), Verónica Echegui (Lucia), Joseph Mawle (Gorman), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2012

Al dan niet van harte vertrekt Will Shaw voor een lang weekend naar Spanje om daar vakantie te vieren met zijn familie. Bij aankomst op de luchthaven wordt meteen duidelijk dat de band tussen Will en vader Martin enigszins verstoord is. Na een woordenwisseling tussen de twee vlucht Will alleen het dorp in om boodschappen te doen. Bij terugkomst is zijn familie echter spoorloos verdwenen. Al gauw komt Will erachter dat zijn familie ontvoerd is en dat hij niet op hulp van de Spaanse politie hoeft te rekenen. Wills leven wordt nog meer overhoop gehaald wanneer zijn vader plotseling opduikt en tussen neus en lippen door onthult dat hij voor de CIA werkt. Helaas is de hereniging van korte duur. Niets is wat het lijkt en niemand is blijkbaar te vertrouwen, maar Will besluit alles op alles te zetten om zijn familie te redden.

Vanaf de eerste minuut is duidelijk dat de verhoudingen tussen de personages niet zo eenvoudig liggen. Helaas wordt dit stukje psychologische diepgang totaal niet uitgewerkt. Personages gaan klakkeloos voorbij aan feiten die in het dagelijks leven een hoop vragen en emoties zouden oproepen. Zo reageert Will bijvoorbeeld nauwelijks op het dubbelleven van zijn vader, die niet alleen CIA-agent blijkt te zijn, maar nog veel meer verborgen heeft gehouden. Ook wanneer andere familieleden dit ontdekken, zijn ze de klap binnen vijftien seconden te boven.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Cold Light of Day Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Cold Light of Day

acties