Gnomeo & Juliet (2011)

An epic tale on a tiny scale.

‘Romeo en Julia met tuinkabouters’ is net zo grappig als op basis van deze pitch mag worden verwacht. Helaas alleen niet zo romantisch.
play

5,7 details

  • 84 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Gnomeo and Juliet is een moderne variant op het klassieke verhaal van Shakespeare, Romeo en Julia. De film speelt zich niet af in Denemarken zoals bij Shakespeare, maar in de wereld van de tuinkabouters.

Regie
Kelly Asbury
Cast
Jason Statham, Michael Caine, Emily Blunt, James McAvoy, Maggie Smith, Patrick Stewart, Julie Walters, Jim Cummings, Stephen Merchant, Matt Lucas, Kelly Asbury, Hulk Hogan, Ashley Jensen, Richard Wilson, Ozzy Osbourne.
Budget
$ 36.000.000
Opbrengst
$ 189.712.432
Release
13.01.2011
Release NL
17.02.2011
Release DVD
07.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Kelly Asbury | Cast (stemmen): James McAvoy (Gnomeo), Emily Blunt (Juliet), Matt Lucas (Benny), Ashley Jensen (Nanette), Jason Statham (Tybalt), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2011

Zelden zal een film eenvoudiger te pitchen zijn geweest dan ‘Romeo en Julia met tuinkabouters’. In de animatiefilm met een titel die dit uitgangpunt nog eens benadrukt, is de eeuwenoude liefdestragedie van William Shakespeare teruggebracht tot een ordinaire burenruzie zoals ze wekelijks in De Rijdende Rechter voorbij komen. De twee ruziënde buren (die overigens nog wel de namen Capulet en Montague hebben) bewonen beiden een helft van een twee-onder-een-kaphuis en onderscheiden zich in kleur: het ene huis is rood, het andere blauw. Hun geschil is overgeslagen op de kabouters in hun beider voortuinen, zodat (wanneer niemand kijkt) de Blauwen en de Roden een vete uitvechten op microniveau. Te midden van deze permanente strijd bloeit een romance op tussen de zoon van de ene aanvoerder en de dochter van de andere.

Computeranimatiefilms met mensen, dieren of speelgoed zijn er al genoeg gemaakt dus is het redelijk verfrissend om nu eens tuinkabouters in de hoofdrol te zien. Want zelfs al wordt er qua opzet heel erg gespeeld volgens de Toy Story-regels (de tuinkabouters komen tot leven wanneer niemand kijkt en verstenen weer zodra ze voor de buitenwereld zichtbaar zijn), biedt het op technisch gebied een mooie uitdaging om aimabele personages neer te zetten zonder daarbij uit het oog te verliezen dat het hier om stenen beeldjes gaat. Daarin slaagt de film zeer goed: de degelijk geanimeerde tuinkabouters hebben een zeer overtuigend stenen uiterlijk (inclusief alle imperfecties als gevolg van een leven lang in een voortuin staan) en vooral het goede gebruik van geluid (wanneer de tuinkabouters lopen, hoor je geen trippelende voetjes maar geklonk) versterkt de geloofwaardigheid.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Gnomeo & Juliet Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Banned

"...Ik had er al niet veel van verwacht maar het was nog saaier dan ik had durven vermoeden. Elke mop fa......"

Acer

"...Dit is leuk, lekker relaxed, grappig en schattig ! Gewoon gaan kijken, verhaal is een beetje eenvoud......"

mhulsie

"...Ik ben vanmiddag naar deze film geweest en vind dit een aanrader voor ieder die een middagje wil lac......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Gnomeo & Juliet

acties