Het geheim

Het geheim (2010)

6,5 details

  • 90 Min
  • Familiefilm
  • Komedie
  • Fantasy
  • Mystery
  • Nederland

De achtjarige Ben leert goochelen en is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Als zijn vriendinnetje Sylvie echter in rook opgegaan lijkt te zijn, ontaardt dit in een landelijk schandaal wat Ben en zijn familie meesleurt in een spannend avontuur. Ben moet erachter komen wat echt is en wat een illusie.

Regie
Joram Lürsen
Cast
Daan Schuurmans, Chantal Janzen, Fred Goessens, Theo Maassen, Margôt Ros, Caroline de Bruijn, Java Siegertsz, Thor Braun, Sanne Lith, Roos Buitendijk, Rilana Hyndycz, Nick Buitendijk, Reinier Bulder, Anis de Jong, Dyon Wilkens, Nicole van Beest.
Release
02.12.2010
Release NL
02.12.2010
Release DVD
15.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Joram Lürsen | Cast: Thor Braun (Ben Stikker), Theo Maassen (Koos Stikker), Chantal Janzen (Laura Stikker), Daan Schuurmans (Hans Smid), Java Siegertsz (Sylvie), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2010

We zijn dit jaar niet verwend met heel veel echt goede Nederlandse films. De Gelukkige Huisvrouw was redelijk, maar had last van het niet al te indrukwekkende bronmateriaal van Heleen van Royen. Gouden Kalfwinnaar Joy van Mijke de Jong was een degelijke arthousefilm, maar voor de rest was het toch vooral behelpen geblazen. Daarom is het ook zo fijn Het Geheim te bekijken, eindelijk eens een origineel verhaal dat goed is verteld en daarmee een ideale kerstfilm is geworden die op ieders gezicht een glimlach zal toveren.

Het Geheim is de eerste speelfilm van Joram Lürsen na het onwaarschijnlijke succes van Alles is Liefde en dat schept verwachtingen. Lürsen besloot zich daar weinig van aan te trekken en keert terug naar het genre waar hij met In Oranje groot mee is geworden: de jeugdfilm. Het scenario van Frank Ketelaar gaat om de achtjarige Ben die gek is op goochelen. Als hij een show heeft bezocht van Hans Smid (een geestige persiflage op Hans Klok door Daan Schuurmans) wil hij zelf ook graag optreden als illusionist. Samen met zijn onhandige vader Koos en vriendin Sylvie heeft hij veel succes als Stikker en Zoon. Dat verandert echter als zijn vader Sylvie wil laten verdwijnen tijdens de grote verdwijntruc. Het verdwijnen lukt, maar het laten terugkomen helaas niet.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Het geheim Nieuwsberichten

  • Trailer Het Geheim

    Trailer Het Geheim

    Arman Avsaroglu,

    Nieuwe familiefilm van Joram Lürsen (Alles is liefde) met Theo Maassen in de hoofdrol.