Man on a Ledge (2012)

A desperate man. The ultimate crime

Sam Worthington balanceert op een richel, terwijl aan de overkant een juwelenroof gaande is.
play

5,8 details

  • 102 Min
  • Misdaad
  • Thriller
  • Actie
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Een politieagent wordt veroordeeld voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd. Hij wordt een dag vrijgelaten om de begrafenis van zijn vader bij te wonen en gebruikt die mogelijkheid om te vluchten. Hij dreigt zelfmoord te plegen door van het dak van een hotel in New York te springen. Een psycholoog wordt ingehuurd om de man van plan te doen veranderen. Ondertussen is de broer van de agent verderop in de straat bezig met een diamantroof.

Regie
Asger Leth
Cast
Sam Worthington, Anthony Mackie, Jamie Bell, Edward Burns, William Sadler, Genesis Rodriguez, Titus Welliver, J. Smith-Cameron, Mandy Gonzalez, Robert Clohessy, Barbara Marineau, Joe Lisi, Patrick Collins, Johnny Solo, Afton Williamson, Candice McKoy.
Budget
$ 42.000.000
Opbrengst
$ 46.221.189
Release
27.01.2012
Release NL
01.03.2012
Release DVD
17.07.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Asger Leth | Cast: Sam Worthington (Nick Cassidy), Elizabeth Banks (Lydia Mercer), Jamie Bell (Joey Cassidy), Ed Harris (David Englander), Genesis Rodriquez (Angie), Edward Burns (Jack Dougherty), Kyra Sedgwick (Suzie Morales), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2012

  

De titel Man on a Ledge had niet veel letterlijker gekozen kunnen worden. Het verhaal start met een man die in een duur hotel van New York een kamer op een van de bovenste verdiepingen boekt, uit zijn raam klimt en naar beneden dreigt te springen. Gelukkig zit er nog een heel verhaal achter.

De man op de richel is Nick Cassidy. Met behulp van flashbacks zien we dat hij een voormalige politieagent is, die werd veroordeeld voor moord en de begrafenis van zijn vader gebruikte om te ontsnappen. Maar waarom ontsnappen om vervolgens een einde aan zijn leven te maken? Een bemiddelaar wordt ingeroepen om Cassidy te overtuigen niet te springen. Wanneer de identiteit van Cassidy wordt achterhaald, barst het mediacircus los. Binnen de kortste keren heeft zich een menigte onderaan het gebouw verzameld en vliegen de pershelikopters langs.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Man on a Ledge Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Onderhoudende film al is het allemaal wel wat ver gezocht en slaat het op bepaalde momenten en zeker......"

Glennekeeeee

"...Goede film, ik zou er een 6,5 aan geven. De acteerprestaties zijn meer dan degelijk. Alleen het ver......"

Tarkus

"...Van alle filmen die ik onlangs had gekocht verwachtte ik het minste van deze. Maar wat een topper i......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Man on a Ledge

acties