August: Osage County (2013)

Misery loves family.

Hollywood doet Broadway op de prairies van Oklahoma.
play

6,7 details

  • 121 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
121 Min Verenigde Staten

'August: Osage County' werpt een blik op de vrouwen binnen de familie Weston, die uit elkaar zijn gegroeid maar door een familiecrisis noodgedwongen weer met elkaar te maken krijgen. Ze zien elkaar weer in het huis waar zij ooit met elkaar opgroeiden en krijgen ook nog eens te maken met de labiele vrouw door wie ze destijds werden opgevoed.

Regie
John Wells
Cast
Meryl Streep, Julia Roberts, Benedict Cumberbatch, Ewan McGregor, Dermot Mulroney, Abigail Breslin, Juliette Lewis, Chris Cooper, Sam Shepard, Julianne Nicholson, Margo Martindale, Misty Upham, Newell Alexander, Jerry Stahl, Will Coffey.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 74.188.937
Release
09.09.2013
Release NL
20.03.2014
Release DVD
26.08.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: John Wells | Cast: Meryl Streep (Violet Weston), Julia Roberts (Barbara Weston-Fordham), Ewan McGregor (Bill Fordham), Margo Martindale (Mattie Fae Aiken), Chris Cooper (Charlie Aiken) e.a.| Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2013

Hoewel Hollywood het liefst boeken (of tegenwoordig stripverhalen) tot films bewerkt, worden als het even kan ook toneelstukken naar het witte doek vertaald. De redenen daarvoor liggen erg voor de hand: anders dan bij boeken zijn toneelstukken al op maat gesneden, qua opzet zijn ze over het algemeen heerlijk eenvoudig en ze bieden filmacteurs de gelegenheid om uitgebreid hun kwaliteiten te tonen. In het verleden leidde dit tot al tot klassiekers als 12 Angry Men, On the Waterfront en Who's Afraid of Virginia Woolf?, maar ook in hedendaags Hollywood zoekt men graag inspiratie op Broadway. Een recent voorbeeld hiervan is Killer Joe, de verfilming van het gelijknamige toneelstuk van Tracy Letts waarin Matthew McConaughey zichzelf definitief bewees als een acteertalent om rekening mee te houden. Niet verrassend dus dat nog geen twee jaar later alweer de volgende Letts-verfilming op het publiek wordt afgevuurd.

August: Osage County is gesitueerd in Letts’ thuisstaat Oklahoma en net zoals Killer Joe het naburige Texas uiterst grimmig neerzette, wordt ook hier weinig geromantiseerd. De zuidelijke staten bestaan in Letts’ werk vooral uit doodse prairies waar iedereen met enig verstand al lang geleden is weggegaan. Maar helaas zijn er altijd omstandigheden waaronder die mensen moeten terugkomen. Wanneer de op het platteland van Oklahoma gerenommeerde dichter en alcoholist Bevery Weston verdwijnt, leidt dat ertoe dat zijn drie volwassen dochters en hun partners samenkomen in het ouderlijk huis waar hun moeder is achtergebleven met haar verzorgster. Na enkele dagen komt het nieuws dat hun vader dood is gevonden, waarna de familie zich direct in de begrafenisregelingen moet storten. Maar Beverly ligt nog maar nauwelijks onder de grond of de onderlinge spanningen tussen de familieleden worden al tot een kookpunt gedreven.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

August: Osage County Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Gezellige familie-film ;-) 7/10..."

Thiver

"...[quote=Bane1]Van J. Roberts was pas echt geweldig tegen de einde van de film.[/quote] Vond je? Ik w......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

August: Osage County

acties