Waiting for Superman (2010)

The fate of our country won't be decided on a battlefield, it will be determined in a classroom.

7,5 details

  • 102 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Documentaire over het falende onderwijssysteem van de Verenigde Staten.

Regie
Davis Guggenheim
Cast
Geoffrey Canada, George Reeves, The Black Family, The Esparza Family, The Hill Family, Randi Weingarten, Bill Strickland, Michelle Rhee.
Release
24.09.2010
Release NL
02.12.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Davis Guggenheim | Cast: Davis Guggenheim (verteller), Geoffrey Canada (zichzelf) | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2010

Als kind was Geoffrey Canada ervan overtuigd dat Superman hem zou komen redden. Hij groeide op in een probleembuurt in The Bronx te midden van misdaad en geweld en had als enige hoop dat de man van staal ooit zou komen aanvliegen om hem mee te nemen naar een rustige en vreedzame plek. Canada was dan ook ontroostbaar toen zijn moeder hem vertelde dat Superman niet echt bestond. Wie zou hem dan moeten redden?

Deze Geoffrey Canada is het inspirerende middelpunt van Waiting for Superman, de nieuwe documentaire van Davis Guggenheim, die een Oscar won voor An Inconvenient Truth, het pamflet over de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Waiting for Superman is andere koek; de documentaire is geïnteresseerd in het falen van het Amerikaanse onderwijs, dat al jaren slecht uit de bus komt in diverse internationale onderzoeken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Waiting for Superman

acties