6,6 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Italië
  • Duitsland
  • Frankrijk
118 Min Italië

Priemgetallen zijn enkel deelbaar door één en door zichzelf. Het zijn eenzame getallen, ongrijpbaar voor anderen. Alice en Mattia zijn priemgetallen, allebei achtervolgd door tragedies uit hun jeugd. Alice heeft een ingrijpend ongeluk meegemaakt, Mattia heeft zijn tweelingzuster verloren. Als tieners ontmoeten Mattia en Alice elkaar op school, herkennen elkaars pijn en sluiten vriendschap. Maar dan vertrekt Mattia naar het buitenland en hij en Alice verliezen elkaar uit het oog. Wanneer zij elkaar jaren later weer terug zien, doen beiden een onthullende bekentenis.

Alt titel
La solitudine dei numeri primi
Regie
Saverio Costanzo
Cast
Isabella Rossellini, Alba Rohrwacher, Luca Marinelli, Filippo Timi, Martina Albano, Aurora Ruffino, Arianna Nastro, Maurizio Donadoni, Roberto Sbaratto, Tommaso Neri, Giorgia Pizzo, Giorgia Pizzio, Vittorio Lomartire, Giorgia Senesi.
Release
10.09.2010
Release NL
09.12.2010
Release DVD
19.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Saverio Costanzo | Cast: Alba Rohrwacher, Martina Albano, Arianna Nastro (Alice), Luca Marinelli, Tommaso Neri, Vittorio Lomartire (Mattia), Isabella Rossellini (Adele), Roberto Sbaratto (Pietro), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2010

De eeuwenoude wijsheid dat een goed boek niet altijd een goede film oplevert wordt weer eens op pijnlijke wijze duidelijk in De Eenzaamheid van de Priemgetallen, de verfilming van het gelijknamige, onder critici en lezers zeer geliefde boek van Paolo Giordano. De makers, onder leiding van regisseur Saverio Costanzo, dachten dat de beste aanpak zou zijn om zo veel mogelijk afstand te nemen van het boek; een keuze die rampzalig uitpakt.

Voor wie niet bekend is met het boek van Giordano, dat in Italië meer dan een miljoen keer over de toonbank ging en zo ongeveer alle belangrijke literaire prijzen won, een korte samenvatting: Alice en Mattia hebben in hun jeugd een traumatische ervaring gehad die een stempel heeft gedrukt op hun verdere leven. Alice lijdt aan anorexia en Mattia verminkt zijn eigen lichaam. De twee zijn buitenstaanders en voelen zich onbegrepen door de wereld. Ze ontmoeten elkaar als tieners en zijn vanaf dan zielsverwanten. Bij elkaar zijn zullen ze echter nooit, want Alice en Mattia zijn zogenaamde tweelingpriemgetallen; priemgetallen die bijna naast elkaar staan, maar elkaar nooit echt raken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De Eenzaamheid van de Priemgetallen

acties