RoboCop (1987)

Part man. Part machine. All cop. The future of law enforcement.

Reviews (4)

Guus2002

Avatar

Ik ging optimistisch in Robocop. 87 procent op rotten tomatoes lijkt mij een redelijke goede reden om te kijken. En ja.......

Normaal doe ik van die kleine introducties voordat ik begin, maar nu niet. Robocop is namelijk zo intens slecht, ik weet niks te zeggen. Alles was slecht. Misschien 1% was meh. Laten we dus maar beginnen.

Paul Verhoeven is nu weer even groot, want Elle was een ding. Maar als dit hem op de kaart heeft gezet, snap ik het echt niet. Het voelt alsof hij niet weet wat ie wil doen. Soms gaat hij de cheesy actie richting op, maar dan gaat hij weer de satirische kant op. Dat hielp niet mee om te kijken.

Het acteerwerk is ook intens bagger. Robocop heeft geen charisma en is saai. Er zijn mogelijkheden om iets voor hem te voelen, maar het is heel oppervlakkig wat deze acteur ermee doet. Lewis is nog erger. Die klinkt echt dood. Kauwgom kauwen is geen acteerwerk. Dat doet Sean Spicer. Niet een politie agent.

Zij is ook dom. Door haar loopt alles verkeerd. Als zij niet dom had lopen doen, was Murphy nu gewoon lekker met vrouw en kinderen. Maar nee, ga maar lekker naar penissen kijken. En je denkt nu dat ik lieg, DAT DOE IK NIET. OMDAT ZE GEEN HORMOON CONTROLE HEEFT, GAAT ER NU EEN GESTOORDE GANG DOOR EEN STAD.

Maar als er maar goeie actie was, had ik me nog kunnen vermaken. Een beetje als independence day 2. Een kut film, maar soms gewoon dom met leuke actie scènes. Maar nee, Robocop schiet mensen neer en dat is het.

Zelfs de vijanden zijn slechts en stereotype. Een super hightech robot ding verliest aan een fucking trap.

Ik heb geen zin meer. Dit is een kutfilm. Als je hem leuk vindt, cool. Ik ben blij voor je. Maar Robocop is een van slechtste films die ik ooit heb gezien

jaime91

Avatar

Ik moet daar nog wat aan toevoegen, de film bevat ook prachtige shots! Het moment dat Robocop voor het eerst onthuld wordt is echt geweldig! Je krijgt hem niet meteen te zien, maar ze onthullen hem beetje bij beetje. Hetzelfde geld voor het moment dat dat Robocop voor het eerst zijn helm afdoet en zijn gezicht weer ziet op het eind. Ook daar zie je niet meteen zijn gezicht, maar zie je eerst de weerspiegeling in de spiegel En een ander prachtig shot is terwijl Robocop door het OCP gebouw gegooid wordt door ED209 er een closeup shot van Murphy's oog volgt en je voor het eerst het mens achter het masker ziet. Het gevecht zelf is best redelijk, het eind daarvan nogmaals vreselijk. Het moment wat daar weer op volgt Robocop die door een leger van Politieagenten wordt doorzeeft is dan wel weer zeer krachtig mede ook dankzij de geweldige soundtrack gemaakt door de inmiddels overleden maar zeer getalenteerde componist Basil Poledouris. R.I.P.

Kortom, Robocop heeft zowel plusjes als minnetjes ik blijf het een geweldige film vinden! Een echte classic! T+)

jaime91

Avatar

De eerste keer toen ik de film zag was ik ook nog vrij jong, en ik had nadat ik de film gezien had ook wel nachtmerries daarna maar hij maakte toen al veel indruk. En jaren later maakt ie nog net zoveel indruk. Inmiddels is ie op sommige vlakken wat gedateerd zoals de robot ED210 die er wel erg cheesy uitziet en de matige CGI effecten. Ook is het gevecht van Robocop tegen ED210 best knullig en vooral het einde van dat gevecht als ED zo belachelijk van die trap valt en zo raar begint te schreeuwen als een soort van Dinosaurus ofzo een beetje lachwekkend. Maar wat wel nog goed overeind gebleven is is het indrukwekkende script en de prestaties van de acteurs. Ik zag Peter Weller in Star Trek Into Darkness maar hij blijft voor mij en voor heel veel anderen toch Alex Murphy/Robocop. Hij loopt het grootste gedeelte van die film met die helm rond waardoor je alleen zijn mond ziet,maar toch leef je met hem mee. Vooral het emotionele moment als Robocop weer terugkeert naar zijn oude huis dat inmiddels leegstaat en de prachtige soundtrack die volgt als Robocop de boel kort en klein slaat is prachtig! Weller is gewoon geweldig in deze rol. Ook Kurtwood Smith is helemaal fantastisch als badguy Clarence J Boddicker. Ik vind het te gek als je ziet dat een acteur echt plezier beleeft in zijn rol en bij Smith is dat duidelijk te zien, net als bij de rest van zijn crew overigens. Om Jesse D Goins die Joe(y) Cox speelt moet ik ook nog steeds glimlachen vooral vanwege zijn kenmerkende lach.

Al met al vind ik dat Robocop zich nog steeds goed staande kan houden en nog niet eens zo heel erg gedateerd is. Ja als je naar de special effects gaat kijken maar dat vind ik ook niet zo heel vreemd. Sterk geacteerd, genoeg wrede en bloederige actiescenes waar Verhoeven toch ook een beetje bekend om staat en ook wel wat humor hier en daar, en voornamelijk een goed script. Die reclame's die ook in Starship Troopers zitten zijn overigens ook geweldig! :D Ik ben zeer benieuwd of José Padilha met zijn remake net zo'n sterke film als Verhoeven weet neer te zetten, maar daarvoor moet de film sowieso R-Rated zijn. Ik vind Robocop in ieder geval misschien wel Verhoeven's beste Hollywood film, jammer dat die sequels zo tegenvallen.

CAGE

Avatar

Zeker een leuke film. Voor de eerste keer al helemaal. Wat ik wel even wil vermelden : het is niet een van de beste films allertijden. Daar zijn zoveel verschillende meningen over. Dat moet je niet te snel zeggen. Terminator misschien wel trouwens. Die komt wat meer in de buurt. Deze is een tijdje niet meer op tv geweest. Daarom is het best leuk om hem nog eens te bekijken. Een film die je dus best wat vaker mag bekijken, en die niet saai wordt. Daar houden we wel van. 'T was me ontschoten dat deze film van Verhoeven was, en dat dat zijn uiteindelijke doorbraak geweest is. Nou ik dat weer weet begin ik hem nog leuker te vinden.