Rabbit Hole

Rabbit Hole (2010)

Love will get you through.

Nicole Kidman zet een indrukwekkende rol neer in deze bloedmooie film over rouwverwerking.

7,2 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

Het leven van een gelukkig echtpaar wordt verwoest als hun 4-jarig zoontje na een tragisch verkeersongeval sterft. Compleet verscheurd door verdriet gaan ze op zoek naar verlossing om hun levensgeluk te hervinden.

Regie
John Cameron Mitchell
Cast
Giancarlo Esposito, Sandra Oh, Nicole Kidman, Jon Tenney, Patricia Kalember, Dianne Wiest, Mike Doyle, Julie Lauren, Aaron Eckhart, Tammy Blanchard, Sandi Carroll, Miles Teller, Phoenix List, Ursula Parker, Jay Wilkison, Ali Marsh, Stephen Mailer, Roberta Wallach, Yetta Gottesman, Colin Mitchell.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 2.221.809
Release
16.12.2010
Release NL
07.04.2011
Release DVD
16.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: John Cameron Mitchell | Cast: Nicole Kidman (Becca), Aaron Eckhart (Howie), Dianne Wiest (Nat), Miles Teller (Jason), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2010

Het ging de laatste jaren niet heel erg goed met de carrière van Nicole Kidman. De Australische actrice maakte een reeks flops achter elkaar en was de laatste drie jaar alleen te zien in de matig ontvangen films Australia en Nine. Het contrast tussen die twee epische films en het bijzonder ingetogen Rabbit Hole, de eerste film die Kidman zelf produceerde, kon haast niet groter zijn. Het is dan ook niet toevallig dat Kidman in haar rol in dit laatste drama eindelijk weer eens laat zien waarom ze tot de beste actrices van deze tijd behoort.

Rabbit Hole is gebaseerd op een toneelstuk van David Lindsay-Abaire, die er de Pulitzer Prize voor won en het stuk zelf bewerkte tot een scenario. De film draait om het echtpaar Becca en Howie Corbett, die acht maanden geleden hun zoontje verloren nadat hij werd aangereden door een auto. Becca en Howie proberen zo goed als het kan hun leven weer op te pikken, maar dat is een moeilijke opgave die niet alleen een zware wissel trekt op henzelf en hun omgeving, maar vooral ook op hun huwelijk.

alle artikelen (3)

Rabbit Hole Nieuwsberichten