The Lorax

The Lorax (2012)

From the creators of Despicable Me.

Reviews (2)

longshot

Avatar

Ik ben het niet met Banned eens. Ik vond het een leuke/niet saaie animatie film. Ik vind de liedjes aanstekelijk en grappig. De animaties netjes verzorgd. En ja het kaart aan dat sommige mensen die veel geld verdienen in het proces om rijk te worden de wereld kapot maken zonder te diep in detail te gaan. Deze mensen zijn ook zoals in de animatie film aangegeven aan de macht. Dat vind ik geen min punt maar een plus punt omdat daar te weinig aandacht aan wordt besteed. Kinderen moeten zien in wat voor wereld ze leven. Met de gebruikelijke struisvogel mentaliteit verandert er nooit wat. De film is ook wel aan mij besteed dus een hoge rating van mij.

Banned

Avatar

Saaie animatiefilm. Komt vooral door de uitwerking. Het verhaal van het verdwenen bos wordt dan nog eens in meer dan 3 kwartier lang uitgesponnen. Die flashback of dat verhaal kon gerust een stuk korter. Hierdoor vraag je je af of de film nu over Ted gaat of over die andere gast. De personages zelf zijn verre van boeiend. Ook The Lorax komt er met z'n gele snor maar bekaaid vanaf. Kan ook aan het verhaal van Dr. Seuss liggen dat eigenlijk gewoon niet interessant is.
Het hele milieu aspect komt geforceerd over alsof Greenpeace de film zelf heeft gemaakt. Het ergste is dat de makers ervan overtuigd zijn dat ze hier een originele film vasthebben die een milieu probleem aankaart...NOT!
En dan heb ik het nog niet gehad over de zoutloze gerecycleerde humor die zelfs de kleinsten verre van grappig zullen vinden. Kortom een drol van een animatie film met irritante en slechte liedjes die om de zoveel minuten worden gezongen. Een jammerlijke poging om er een Disney sfeer in te krijgen, alleen komt alles over als een parodie daarvan. 3/10