Amer (2009)

7,0 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Horror
  • Frankrijk
  • België
90 Min Frankrijk

De film laat verschillende tijden zien uit het leven van de vrouw Ana. Eerst is er de kleine Ana, die een nacht doorbrengt in het grote oude huis van haar opa, die juist overleden is. In de kamer naast haar zit haar oma, die met allerlei plechtigheden en rituelen bezig is, zodat haar man veilig naar de hemel kan. Dan is Ana een puber, en is ze samen met haar moeder een dagje aan het winkelen in de stad. Vervolgens is er de volwassen Ana, die terugkeert naar het huis waar ze altijd gewoond heeft. Ze wil het huis, dat nu te koop staat, opknappen

Regie
Hélène Cattet
Bruno Forzani
Cast
Harry Cleven, Marie Bos, Delphine Brual, Bernard Marbaix, Jean-Michel Vovk, Cassandra Forêt, Bianca Maria D'Amato, Charlotte Eugène Guibeaud, Sylvain Giraud.
Release
23.09.2009
Release NL
12.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Hélène Cattet en Bruno Forzani | Cast: Cassandra Forêt (jonge Ana), Marie Bos (volwassen Ana), Bianca Maria D’Amato (de moeder), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2009

Amer werd vorig jaar door velen positief ontvangen op het Imagine Film Festival, maar daarna bleef het stil. De hypergestileerde thriller verschijnt nu pas in de bioscoop, maar dat hij inmiddels al weer twee jaar oud is, valt nauwelijks terug te zien. Deze ode aan Italiaanse thrillers uit de jaren zestig is tijdloze retrocinema.

Giallo werd dit erotisch getinte thrillergenre genoemd. Filmmakers als Dario Argento en Mario Bava werden er in de jaren zestig en zeventig bekend mee. Kenmerkend in deze horrorachtige whodunits met psychologische inslag waren de uitgerekte moordscènes, stijlvolle cameravoering en ongewone soundtracks. Amer, van de Belgische filmmakers Hélène Cattet en Bruno Forzani, heeft al die elementen overgenomen, maar is experimenteler dan de films waar hij een hommage aan brengt. Het verhaal is ondoorzichtig en niet volledig te bevatten; het draait vooral om de stilering en de ijzingwekkende sfeer.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Amer

acties