Friends with Benefits

Friends with Benefits (2011)

Some friends come with a happy ending.

Romantische komedie die de clichés van het genre probeert te verbuigen door zich cynisch uit te spreken.
play

6,3 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

Dylan en Jamie (Justin Timberlake & Mila Kunis) zijn al vanaf jongs af aan vrienden. Ze zijn echter beide vrijgezel en vinden elkaar wel erg leuk. Ze besluiten een relatie aan te gaan, romantisch te doen en vooral veel seks te hebben. Maar omdat ze nu besloten hebben niet meer normale ''vrienden'' van elkaar te zijn, gaat dit niet zonder slag of stoot.

Regie
Will Gluck
Cast
Mila Kunis, Woody Harrelson, Justin Timberlake, Richard Jenkins, Andy Samberg, Patricia Clarkson, Jenna Elfman, Bryan Greenberg, Tiya Sircar, Masi Oka, Andrew Fleming, Courtney Henggeler, Catherine Reitman, Nolan Gould, Shaun White.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 150.483.765
Release
21.07.2011
Release NL
22.09.2011
Release DVD
31.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Will Gluck | Cast: Justin Timberlake (Dylan), Mila Kunis (Jamie), Patricia Clarkson (Lorna), Richard Jenkins (Mr. Harper), Woody Harrelson (Tommy), Jenna Elfman (Annie), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2011

Seks met een vriend(in). Wel de lusten, maar niet de lasten. Voor menigeen klinkt dat als muziek in de oren. Want een relatie die puur om de lijfelijke bevrediging draait en niet om de emotionele band of de romantiek, levert geen gecompliceerde situaties op. Toch? In de praktijk blijkt het scheiden van seks en emotie een hele klus, als we Natalie Portman en Ashton Kutcher mogen geloven in het onlangs verschenen No Strings Attached. Maar nu is er Friends with Benefits. Een romantische komedie die weliswaar uit hetzelfde vaatje tapt, maar de clichés van het genre probeert te verbuigen door het beestje bij zijn naam te noemen.

Eén van de romkomclichés waar hoofdpersonen Jamie en Dylan zich aan ergeren zijn de aanzwellende violen op het moment dat twee geliefden elkaar in de armen sluiten. Of dat er een pom-pom-pommuziekje klinkt als een man besluit op een vrouw af te stappen. De romantische film heeft het zwaar te verduren onder het cynische commentaar van het tweetal, maar dat is niet zonder reden. Hun exen hebben hen net de bons gegeven en daarmee hun laatste beetje geloof in de ware liefde ontnomen. Dylan is emotioneel niet beschikbaar en Jamie is emotioneel beschadigd. Een ‘match made in heaven’, zou je zeggen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Friends with Benefits Nieuwsberichten