Tournée (2010)

6,6 details

  • 111 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
111 Min Frankrijk

Een voormalig producent van showrevues bereidt zich voor op zijn grote comeback, ditmaal met een groep nieuwe talenten en jonge meiden van de 'New Burlesque'. Hogeschool striptease waarmee ze diverse delen van Frankrijk afreizen.

Alt titel
On Tour
Regie
Mathieu Amalric
Cast
Mathieu Amalric, Aurélia Petit, Miranda Colclasure, Antoine Gouy, Jean-Toussaint Bernard, Julie Atlas Muz, Suzanne Ramsey, Dirty Martini, Ulysse Klotz, Joseph Roth, Simon Roth, Pierre Grimblat, Angela de Lorenzo, Damien Odoul, Alexander Craven.
Release
30.06.2010
Release DVD
03.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Mathieu Amalric | Cast: Mathieu Amalric (Joachim Zand), Miranda Colclasure (Mimi Le Meaux), Suzanne Ramsey (Kitten on the Keys), Damien Odoul (François), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2011

Als acteur is Mathieu Amalric al een tijd bekend. Met films als Quantum of Solace, Public Enemy Number One Part II en het fantastische The Diving Bell and the Butterfly zette hij zichzelf internationaal op de kaart. Maar ook als regisseur timmert hij -onder de radar - al een tijdje aan de weg. In 1987 begon hij als regieassistent bij Louis Malles Au Revoir les Enfants en maakte sindsdien een aantal kleine arthousefilms. Afgelopen mei draaide Tournée, zijn eerste speelfilm sinds 2001, op het filmfestival van Cannes. Tegen de verwachtingen in won hij prompt de prijs voor beste regie, waarmee hij gerenommeerde cineasten als Mike Leigh en Alejandro González Iñárritu achter zich liet. Met Tournée treedt Amalric nu ook als regisseur meer naar voren.

In zijn nieuwste film laat hij op tragikomische wijze het wel en wee van het artiestenbestaan zien. Als in een documentaire volgt de camera de dansshows en de voorbereidingen, ondersteund door een retro-soundtrack en afgewisseld met een menselijk drama in de ‘echte’ wereld.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Tournée

acties