Personages beginnen soms spontaan te zingen in deze onevenwichtige, maar vrolijke familiefilm van de makers van Polleke.
play

5,8 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Nederland
90 Min Nederland

De dertienjarige Grace wil graag alles weten over haar Surinaamse vader, maar niemand wil haar iets vertellen. Opa Gerrit is de enige is die haar kan helpen, maar zijn geheugen laat hem steeds meer in de steek. Als de familie hem in een bejaardentehuis wil stoppen, besluiten Grace en opa om van opa's spaargeld naar Suriname te gaan. Maar dan blijkt dat de familie opa's geld heeft geblokkeerd. Grace haalt opa over de bank te overvallen...

Regie
Ineke Houtman
Cast
Katja Herbers, Loes Haverkort, Waldemar Torenstra, Kees Boot, Michiel Romeyn, Micha Hulshof, Tanja Jess, Terence Schreurs, Zoë van der Kust, Manoushka Zeegelaar-Breeveld, Lotje Molin, Mandela Wee Wee.
Release
10.02.2011
Release NL
10.02.2011
Release DVD
24.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Ineke Houtman | Cast: Michiel Romeyn (Opa), Zoë van der Kust (Grace), Loes Haverkort (Birgit), Katja Herbers (Juffrouw Metz), Kees Boot (Kneel), Tanja Jess (Elles), Waldemar Torenstra (Teun), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2011

Regisseuse Ineke Houtman en scenarist Sjoerd Kuyper werkten voor het eerst samen aan de VPRO-series Max Laadvermogen en De Freules. De samenwerking beviel hen uitstekend, vooral omdat ze allebei genoten van het maken van de liedjes. In de films van Houtman heeft dat muzikale aspect altijd een voorkeursplaatsje gekregen, denk maar aan Polleke en het grotendeels gezongen Idomeneo. Ook in Mijn Opa de Bankrover beginnen de personages soms spontaan te zingen, wat een vrolijke kolder oplevert voor het hele gezin.

De muzikale kant van Mijn Opa de Bankrover kent vele gezichten, eigenlijk net zoveel als dat er personages rondwandelen in Houtmans familiefilm. Elk liedje is wel verbonden met één van de personages of met de heersende gemoedstoestand. Zo opent de film onder een vrolijk banjoriedeltje, dat opa’s voorliefde voor countrymuziek prijsgeeft, en ruimen de kinderen van het gezin De Haan het huis op terwijl zij ‘Opa is een Vieze Man’ zingen. Met het nummer ‘Blaka Rosoe’ (Zwarte Roos) wordt en passant ook nog een gevoelige snaar geraakt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mijn Opa de Bankrover

acties